ΛΑΡΙΣΑ

Με έντονη Λαρισινή παρουσία ολοκληρώθηκε η έκθεση FOOD EXPO 2022

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι την αυλαία έριξε χθες η FOOD EXPO 2022, σημειώνοντας μεγάλη  εμπορική επιτυχία.

Η έκθεση επέστρεψε δυναμικά με φυσική παρουσία 1.200 Ελλήνων  και ξένων εκθετών που  υποδέχτηκαν πολλούς επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από 80 χώρες από το εξωτερικό, έκλεισαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και διεύρυναν το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες. Εκθέτες και επισκέπτες έδωσαν ραντεβού για το 2023.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης FOOD EXPO το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 11:00, στη συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά παρουσία πολλών εκπροσώπων του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Σημαντικές ομιλίες, ενδιαφέρουσες ημερίδες, παρουσίαση πετυχημένων case studies διαμόρφωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα στο Workshops & Seminars stage, στο Hall 2 και τις τρεις ημέρες της έκθεσης.

Παράλληλα, η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας προβλήθηκε μέσα από τα live cooking shows, που πραγματοποιήθηκαν και τις τρεις ημέρες, στο stage του Hall 1.

Η κορυφαία εκδήλωση Mediterranean Gastronomy Forum, έχει ως στόχο την προβολή της μοναδικής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Διακεκριμένοι chefs, έχοντας ως «εργαλεία» τους εξαιρετικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μας, παρουσίασαν στους Έλληνες αλλά και διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου, πρωτότυπους τρόπους και μοναδικές ιδέες που μπορούν να αξιοποιήσουν όλα αυτά τα προϊόντα για να κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται και ο ρόλος της ελληνικής γαστρονομίας ως σημαντικό όχημα προώθησης των εξαγωγών.

Το Επιμελητήριο Λάρισας, πιστό στην προσπάθειά του να στηρίζει πάντα τις τοπικές επιχειρήσεις, υποστήριξε και ενίσχυσε οικονομικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τη συμμετοχή 21 επιχειρήσεων του τόπου μας

Οι τοπικές επιχειρήσεις του Νομού μας, που συμμετείχαν στην έκθεση υπό την αιγίδα της Περιφέρεια και του Επιμελητηρίου, ήταν οι κάτωθι:

α/α Επωνυμία επιχείρησης Δραστηριότητα
1 ΚΑΡΔΑΣΗ Ο.Ε. ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ
2 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΄Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ’ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΩΝ
3 ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΙΚΕ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
4 ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΡΟΜΜΥΔΑ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
5 POULTSIDIS WINERY ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
6 ΓΕΝΙΤΣΕΦΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
7 Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
8 ΣΚΥΛΟΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ Οίνος
9 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΓΑΣ Ο.Ε. Οινοποιείο
10 ΕΛΒΑΚ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑΣ
11 SilverBird Ι.Κ.Ε. Ελαιόλαδο,Ελιές,Μέλι
12 Τυροκομικά Γκάνας Τυροκομικα προϊόντα
13 θ παραγωγή και εμπορία βιολογικών αρωματικών φυτών
14 ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ ”Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
15 Αγρόκτημα Τζανακούλη Οινοποιείο
16 EMPHASIS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
17 ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟΝ ΝΩΠΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
18 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΣΚΗΤΗΣ Αγροτικός Συνεταιρισμός
19 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΑΡΠΟΙ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΩΠΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
20 STAVRAKIS WINERY Οινοποιείο
21 ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ Οινοποιείο
 

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Παπαλέξης και ο οικ. Επόπτης κ. Δημήτρης Οικονόμου. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Μπίλλη επισκέφθηκαν όλα τα θεσσαλικά περίπτερα  συνομίλησαν με τους εκθέτες και αντάλλαξαν σκέψεις, απόψεις και προτάσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων του τόπου μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις