ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Να δώσουμε νέα πνοή ανάπτυξης στον Πλατύκαμπο»

Τον Πλατύκαμπο, τόπο καταγωγής της αλλά και ένα από τα «κεφαλοχώρια» του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντήσει συγχωριανούς της,  πολίτες και φορείς, με σκοπό να συζητήσει διεξοδικά και να ενημερωθεί με λεπτομέρειες, για τα καθημερινά προβλήματα της γενέτειράς της.

Μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στον οποίο συμμετείχε και η βουλευτής, ακολούθησε συζήτηση σε κατάστημα της πλατείας του χωριού, όπου γνωστοί και φίλοι της  επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και ακολούθησε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση.

Συγκεκριμένα,  οι κάτοικοι του Πλατυκάμπου , διαμαρτυρήθηκαν στην Γραμματέα της Κ.Ο., πως ενώ πληθυσμιακά αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κιλελέρ, δεν τυγχάνουν ανάλογης μεταχείρισης, με την εικόνα του χωριού να παρουσιάζει εγκατάλειψη και πλήρη αδιαφορία, σε σημείο αποκαρδιωτικό. Εκτός από το κόστος της αυξανόμενης ενέργειας και την πρωτοφανή ακρίβεια, οι κάτοικοι εστίασαν στα σοβαρά προβλήματα που δυστυχώς χρονίζουν  και τους απασχολούν έντονα.

Ενδεικτικά, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, την αραιή συγκοινωνία και δύσκολη σύνδεση με την πόλη της Λάρισας μέσω των δρομολογίων του ΚΤΕΛ – γεγονός που δυσχεραίνει ιδιαιτέρως τη σχολική κοινότητα της περιοχής, το προβληματικό καθεστώς των ΕΛΤΑ που έχει διαμορφωθεί, τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος από τον Πλατύκαμπο στους Αγίους Αναργύρους, τη διακοπή λειτουργίας των ΚΑΠΗ,  αλλά και σημαντικές ελλείψεις που αφορούν στο θεσμό της Εκκλησίας του χωριού. Επιπλέον, οι κάτοικοι – γονείς,  τόνισαν το σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά  οι μαθητές του σχολείου, καθώς ο δρόμος μπροστά από το σχολικό συγκρότημα είναι ακατάλληλος και απουσιάζει ακόμη και ενδεικτική προειδοποιητική πινακίδα για τα διερχόμενα αμάξια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μαθητές και γενικώς οι διερχόμενοι .

Επίσης, τονίστηκε από όλους τους παρισταμένους η σοβαρή έλλειψη ενός πολυχώρου –αίθουσας εκδηλώσεων, που στερεί κάθε δυνατότητα ανάπτυξης του Πλατυκάμπου, καθώς δεν υπάρχει κανένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει κοινωνικές δράσεις, πολιτιστικές και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, συγκινημένη για την επαφή με τους συγχωριανούς της , γνωστοποίησε στους παρευρισκομένους τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί η ίδια προσωπικά, τόσο για το καθεστώς λειτουργίας των ΕΛΤΑ, όσο και για την μεταφορά του Αστυνομικού  Τμήματος από τον Πλατύκαμπο στους Αγίους Αναργύρους , καθώς και για τα δρομολόγια των λεωφορείων , την πιστοποίηση του τοπικού προϊόντος του χωριού, του σκόρδου κλπ.

Πριν την αναχώρησή της, η Γραμματέας της Κ.Ο., Ε. Λιακούλη,  επεσήμανε τα εξής :

« Ο Πλατύκαμπος, η αγαπημένη γενέτειρά μου, αποτελούσε κάποτε, ένα από τα πιο «ζωντανά» χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πλέον νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά είναι εξίσου βέβαιο ότι υπάρχει εγκατάλειψη του χωριού , σε πολλά επίπεδα δράσεων και συμμετοχής. Η πανδημία απομόνωσε τους κατοίκους, η ακρίβεια τους σφυροκοπά , το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά και η ανεργία των νέων της περιοχής μας, είναι πολύ μεγάλη, χωρίς να υπάρχει καμία στήριξη της Πολιτείας ή οποιουδήποτε άλλου φορέα. Η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι γεγονός. Το χωριό παρακμάζει και είναι φανερή η εγκατάλειψή του, ακόμη και στην εικόνα του. Είναι  υποχρέωση όλων μας να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών και όλων των θετικών προϋποθέσεων, προκειμένου να δώσουμε ‘νέα ζωή’ στον τόπο μας. Είναι πολιτική επιλογή η ανάπτυξη του τόπου μας και απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης , το οποίο είναι φανερό ότι , προς το παρόν τουλάχιστον, απουσιάζει εμφαντικά ..».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις