ΛΑΡΙΣΑ

Αγρότες: “Κατεβαίνουμε στην Αθήνα να διατρανώσουμε τα αιτήματα μας – Τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης μας” (βίντεο)

“Πάμε στην Αθήνα να διατρανώσουμε τα αιτήματα μας. Τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής σε λίγο δε θα μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας”. Με αυτά τα λόγια θέλησαν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας να δείξουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στα τοπικά ΜΜΕ ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας επεσήμανε χαρακτηριστικά “πως το συλλαλητήριο γίνεται προκειμένου να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει και άλλα μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής σε λίγο δε θα μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας. Η άσκηση πίεσης δε γίνεται ούτε στα καφενεία, ούτε πίσω από τα πληκτρολόγια, αλλά με αγώνες στο δρόμο”.

Δείτε τη δήλωση του κ. Μαρούδα:

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτης Αλειφτήρας ανέφερε πως “ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών”.

Δείτε τη δήλωση του κ. Αλειφτήρα:

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Γιάννης Κουκούτσης υπογράμμισε πως “απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο της Αθήνας να είναι εκεί να μας στηρίξει προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας και τα δίκαια αιτήματά μας”.

Δείτε τη δήλωση του κ. Κουκούτση:

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο έτερος αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Χρήστος Αδαμόπουλος.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας  Φώτο – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες