ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Μήνυμα Ειρήνης, από την μαρτυρική Τσαριτσάνη, την Ημέρα της Ορθοδοξίας»

Την ιστορική Τσαριτσάνη επέλεξε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας και παράλληλα να τιμήσει με την παρουσία της την εκδήλωση μνήμης του μεγάλου διδασκάλου του Γένους, του Τσαριτσανιώτη, Κωνσταντίνου Οικονόμου.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με μεγαλοπρέπεια, η Βουλευτής συμμετείχε στον εκκλησιασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της ομιλίας που ακολούθησε από την κ.Γεωργία Κουτσιάη, διευθύντρια του Γυμνασίου Τσαριτσάνης, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:

« Σήμερα, γιορτάσαμε στην μαρτυρική Τσαριτσάνη, την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μια ιδιαίτερα σημαντική θρησκευτική ημέρα,σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων και της σημασίας της ορθής πίστης ως θεμέλιου λίθου, της χριστιανικής και εκκλησιαστικής μας ύπαρξης.

Σήμερα τιμήσαμε και τιμούμε τους μεγάλους ομολογητές της πίστης, με πρωτοστατούντα τον μεγάλο ευεργέτη των γραμμάτων και του Ελληνισμού, τον διδάσκαλο του Γένους, τον Κωνσταντίνο Οικονόμου των εξ Οικονόμων.

Σήμερα, η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στον Ουκρανικό λαό, στον πόλεμο που μαίνεται και στους πρόσφυγες που αναζητούν νέα πατρίδα, λαβωμένοι βαριά από τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα τους.

Από την Τσαριτσάνη, που έζησε το Ολοκαύτωμα του πολέμου και θρήνησε νεκρούς, στέλνουμε μήνυμα Ειρήνης και Αγάπης, μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης, μαζί με την υπόσχεση να κρατήσουμε ζωντανή την «Οικονόμειο Σχολή», που αποτέλεσε φάρο γνώσης και Πίστης , για όλη την οικουμένη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες