ΛΑΡΙΣΑ

Η παρέμβαση Αγοραστού στον ΣΘΕΒ που συζητήθηκε: Γιατί είπε ότι τα  φωτοβολταϊκά είναι fake, δεν είναι χρυσός (βίντεο)

Αρκετό θόρυβο προκάλεσε η παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών στη Λάρισα.

Λαμβάνοντας το λόγο για να χαιρετίσει την εκδήλωση, ο κ. Αγοραστός εστίασε – αναμενόμενα – στο τεράστιο ενεργειακό ζήτημα που απειλεί τα θεμέλια και της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως «η σημερινή κατάσταση στην ενέργεια υπερβαίνει τις δυνάμεις μας. Χρειάζεται αλλαγή δρόμου».

Συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να ενωθούμε για να απαιτήσουμε έργα μεγάλα υδροηλεκτρικά, γιατί τα φωτοβολταϊκά είναι fake. Έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην αγροδιατροφική αλυσίδα, έχουν δημιουργήσει προσδοκίες, δεν είναι χρυσός τα φωτοβολταϊκά. Έχουν δημιουργήσει ανισορροπία στην καλλιεργούμενη γη».

Τα λόγια του αυτά προκάλεσαν αρκετούς ψιθύρους στην ομήγυρη του «Φρουρίου», με τον περιφερειάρχη να διευκρινίζει ότι μιλά για τα φωτοβολταϊκά που «καταλαμβάνουν παραγωγική γη γιατί οφείλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, πρέπει να έχουμε διατροφική αλυσίδα και αυτάρκεια».

«Η εποχή που έρχεται χρειάζεται αυτάρκεια σε ενέργεια, νερό και τροφή» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις