ΛΑΡΙΣΑ

Βαϊούλης: Το Εστία 2 να χρησιμοποιηθεί για πρόσφυγες από την Ουκρανία

“Το Εστία 2 να χρησιμοποιηθεί για πρόσφυγες από την Ουκρανία” ζητά με δήλωσή του, ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστας Βαϊούλης.

Αναλυτικά η δήλωση του: “Μπροστά στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και κυρίως πρακτικά και αποτελεσματικά. Η «Λαρισαίων Κοινόν» ζητά από την Δημοτική αρχή την άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος Εστία 2 για τη μίσθωση διαμερισμάτων στη Λάρισα για όσους πρόσφυγες από την Ουκρανία το επιθυμούν. Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ομογενείς μας και τις οικογένειές τους.

Ο Δήμος οφείλει να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και οξυμένα αντανακλαστικά και να μην αρκείται μόνον… στην κατάθεση ψηφισμάτων γενικόλογης καταδίκης. Σημειώνεται ότι για το πρόγραμμα που υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες,  έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες για αλόγιστη χρήση των τεραστίων κονδυλίων και για «περίεργη» συμμετοχή διαφόρων ποικιλώνυμων και ανεξέλεγκτων Μ.Κ.Ο.

Ας πιάσουν επιτέλους τόπο τα χρήματα και ας χρησιμοποιηθούν για την παροχή στέγης και περίθαλψης σε  βίαια ξεριζωμένους ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη. Επιπλέον, ζητούμε από την Δημοτική αρχή να εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υποδοχή και ένταξη των προσφύγων παιδιών- μαθητών όλων των βαθμίδων. Τέλος στα Λόγια. Τώρα πράξεις.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις