ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαδήλωσαν στη Λάρισα κατά της ακρίβειας (φωτο – βίντεο)

Ενάντια στην ακρίβεια διαδήλωσαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία Λαρισαίοι, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

«Για την προστασία της ζωής και του εισοδήματός μας» ήταν το σύνθημα του συλλαλητηρίου. «Δεν ανεχόμαστε το 2022 το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου και πολλοί από εμάς να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο.

Δε δεχόμαστε να ζούμε  στην ανέχεια. Να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να φοβόμαστε να απλώσουμε το χέρι μας στο ράφι», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας για να προσθέσει επίσης: «Κλιμακώνουμε αυτό τον αγώνα με την Πανελλαδική –Πανεργατική μας απεργία στις 6 του Απρίλη. Συνδικάτα, φορείς  ο καθένας μας να μπει μπροστά για  να γίνει η απεργία μας βήμα αποφασιστικής καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου ,της βαρβαρότητας που ζούμε. Να μπει σε πρώτο πλάνο ο αγώνας ο διεκδικητικός για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς , για να δοθεί απάντηση στην ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα μας. Σήμερα λοιπόν να δυναμώσει η απαίτηση, να δυναμώσει . Θέλουμε την ζωή που μας αξίζει και θα την κερδίσουμε».

Στην συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν κι άλλοι φορείς όπως η  ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες