ΛΑΡΙΣΑ

Με τον Σύλλογο Ιατρών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου συναντήθηκε ο Χρήστος Κέλλας

Με την πρόεδρο του Συλλόγου ιατρών ΕΣΥ και ειδικευόμενων ιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), Γεωργία Παπαδάμου, και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Πηνελόπη Κουρσούμη, συναντήθηκε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πολιτικό γραφείο του, στη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε με τις συναδέλφους του την επιδημιολογική κατάσταση του Νομού και της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται ραγδαία στο σύνολο της επικράτειας, γεγονός το οποίο επιτρέπει στα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να επανενεργοποιήσουν το πλήρες φάσμα ιατρικών υπηρεσιών που παρείχαν πριν την πανδημία και να επανέλθουν σε ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας. Όπως ανέφεραν, μάλιστα, οι δύο μάχιμες γιατροί, η πραγματοποίηση χειρουργείων σε ιδιωτικά κέντρα στην έξαρση της πανδημίας, συνέβαλε στην αποφόρτιση της σχετικής λίστας αναμονής, η βελτίωση, όμως, των επιδημιολογικών δεδομένων επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό να εστιάσει σε όλους τους ιατρικούς τομείς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την πλήρη επαναφορά του Ιδρύματος στην προ πανδημίας εποχή.

Ειδικότερα, η κ. Παπαδάμου, η οποία είναι διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σημείωσε πως τα ΤΕΠ επανέρχονται στα προ της υγειονομικής κρίσης επίπεδα.

Οι κυρίες Παπαδάμου και Κουρσούμη ζήτησαν τη συνδρομή του κ. Κέλλα στην επάνδρωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, ενώ τον ενημέρωσαν για την εγκατάσταση στο Πανεπιστημιακό του νέου υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, σημειώνοντας, συγχρόνως, ότι είναι έτοιμες οι υποδομές για την τοποθέτηση του PET-CT ,του μοναδικού στην κεντρική Ελλάδα, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο Χρήστος Κέλλας, με αφορμή και τη δρομολόγηση ενεργειών για την αντικατάσταση αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο, επισήμανε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τη διοίκηση του ΠΓΝΛ, για την επίλυση προβλημάτων και την αναβάθμιση υποδομών. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρότασή του για τον προγραμματισμό αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενός νέου ΕΣΥ.

Ο Λαρισαίος ιατρός ευχαρίστησε τις κυρίες Παπαδάμου και Κουρσούμη για τη συνεργασία και συνεχάρη στο πρόσωπό τους όλο το προσωπικό του ΠΓΝΛ. Επισήμανε, δε, πως είναι πάντα στη διάθεσή τους, προκειμένου να προωθεί προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας αλλά και την κυβέρνηση συνολικά κάθε υλοποιήσιμο συλλογικό αίτημα, με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων του και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες