ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος για ρωσική εισβολή σε Ουκρανία: Έκκληση για ειρηνική διευθέτηση διαφορών και βιώσιμη εκεχειρία

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκ μέρους της πλειοψηφίας των μελών της Διεθνούς Γραμματείας της οργάνωσης, εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του διεθνούς θεσμού για την εξελισσόμενη κατάσταση και τις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα στο έδαφος της Ουκρανίας μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Η Δ.Σ.Ο. συμμερίζεται πλήρως τις σοβαρές ανησυχίες που εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, η ΕΕ και η Διεθνής Κοινότητα αναφορικά με τα γεγονότα που έχουν οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου και καταδικάζει κάθε επιθετική ενέργεια ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την αρχή της αυτοδιάθεσης από όπου και αν προέρχεται.

Στέκεται με ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στον ουκρανικό λαό και τους πρόσφυγες που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και καλεί όλες τις γειτονικές χώρες να συνδράμουν στον ύψιστο βαθμό για την διευκόλυνση των συνθηκών στις οποίες βρίσκονται.

Η Δ.Σ.Ο. απευθύνει έκκληση προς τα εμπλεκόμενα μέρη να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για διάλογο και να ακολουθήσουν τον δρόμο της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και τις διπλωματικές πρακτικές, που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων και σε μια βιώσιμη εκεχειρία μεταξύ δυο λαών με κοινές θρησκευτικές και πολιτισμικές παραδόσεις.

Καλεί, επίσης, τους Βουλευτές των Νομοθετικών Σωμάτων των δυο χωρών να αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα κοινοβουλευτικής πρακτικής για τη διαμεσολάβηση και την εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες