ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Στον εισαγγελέα 45 κάτοικοι της Ανατολής για την ετοιμόρροπη παλαιά οικία ιδιοκτησίας Γεωργούλη (φωτο)

Το ζήτημα της ετοιμόρροπης παλαιάς οικίας που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία της Ανατολής Αγιάς και αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους, επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά το πρόσφατο τραγικό γεγονός του θανάτου του 22χρονου στη Λάρισα ύστερα από κατάρρευση τοιχίου στο κέντρο της πόλης.

Πριν μια εβδομάδα όπως είχε δημοσιεύσει το onlarissa.gr, ο εφημέριος Ανατολής Ρίζος Κομήτσας με ανάρτησή του ζητούσε παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση, ενώ πλέον 45 κάτοικοι της Ανατολής μεταξύ αυτών και ο Ρ. Κομήτσας υπογράφουν σχετική αποστολή ζητώντας από κάθε αρμόδιο να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να λυθεί το θέμα πριν συμβεί κάτι παρόμοιο με το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα.

Μάλιστα απευθύνθηκαν και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Λάρισας.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες κάτοικοι της Ανατολής Αγιάς απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο και ζητάμε να ενεργήσουν άμεσα ο καθένας σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο εγκαταλελειμμένο και υπό κατάρρευση κτίσμα  πρώην οικία ιδιοκτησίας κληρονόμων οικογένειας Γεωργούλη το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού μας και η τοιχοποιία του εφάπτεται της κεντρικής μας πλατείας. Καθημερινά και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες δεκάδες παιδιά παίζουν στην πλατεία και πολλές φορές δίπλα από το ετοιμόρροπο κτίσμα. Μετά το πρόσφατο συμβάν στη Λάρισα με τον θάνατο νέου ανθρώπου από την πτώση τοιχίου παλαιάς κατοικίας ανησυχούμε ιδιαίτερα και παρακαλούμε να γίνουν άμεσες εργασίες για την αποφυγή ανάλογου δυσάρεστου γεγονότος, στο χωριό μας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό από χρόνια στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγιάς και στην Εφορία Νεότερων Μνημείων Θεσσαλίας χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου».

Δείτε την επιστολή:

Δείτε φωτογραφίες του παλαιού κτίσματος:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες