ΛΑΡΙΣΑ

Αυξήσεις στο ψωμί προαναγγέλλει ο Μούσιος: Διπλασιάστηκε η τιμή στο αλεύρι, δεν ξέρουν οι βιομηχανίες αν θα έχουμε επάρκεια σιτηρών (video)

Ο Λαρισαίος Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος μίλησε στο Τώρα ό,τι συμβαίνει και αναφέρθηκε στην ακρίβεια και στις αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού.

Όπως εξήγησε, “ο οικονομικός πόλεμος ξεκίνησε από το καλοκαίρι, είχαμε και πριν από την εισβολή της Ρωσίας σημαντικές αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, στο αέριο, αλλά ιδιαίτερα στα άλευρα. Η τιμή τους το τελευταίο εξάμηνο έχει διπλασιαστεί”.

Ο κ. Μούσιος πρόσθεσε πως “ήδη επικρατεί μία δύσκολη κατάσταση, δεν ξέρουν οι ελληνικές αλευροβιομηχανίες, δεν ξέρουν αν τα συμβόλαια που έχουν με Ουκρανία και Ρωσία να εκτελεστούν, αν θα έχουμε επάρκεια σιτηρών.”

Εκτίμησε δε, πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλη σημαντική αύξηση στα άλευρα που είναι αδύνατο να απορροφήσουμε…” για να προσθέσει με νόημα ότι “όλοι οι συνάδελφοι θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να απορροφήσουν το κόστος, αλλά σίγουρα θα έχουμε αυξήσεις.”

Δείτε τι είπε:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες