ΛΑΡΙΣΑ

Προσλήψεις και υλικοτεχνική αναβάθμιση ζητά το προσωπικό των δύο νοσοκομείων της Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας αλλά και από το κτήριο της 5ης ΥΠΕ, πραγματοποιείται σήμερα η απεργία γιατρών και νοσηλευτών για την κατάσταση στο δημόσιο τομέα.

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν γιατροί και από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, “δύο χρόνια πανδημίας και ήδη από τους πρώτους μήνες είχε αναδειχθεί και αποδειχθεί, ότι μόνον οργανωμένα κρατικά συστήματα υγείας δύνανται να αντιμετωπίσουν υγειονομικές κρίσεις. Πλούσιες χώρες, με οργανωμένα συστήματα υγείας παρουσίασαν υψηλά ποσοστά θνητότητας από την CoViD19. Ήδη από την αρχή της πανδημίας γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων, ακραίων και τραγικών καταστάσεων αδυναμίας διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Κοινός παρονομαστής όλων των περιπτώσεων, σε όλες τις χώρες ήταν η υποστελέχωση των συστημάτων υγείας, η επί σειρά ετών μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς αυτά και οι μερικές ή ολικές ιδιωτικοποιήσεις τομέων στις δημόσιες δομές υγείας.”

Για την κατάσταση στη δημόσια υγεία μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης. Δείτε τι είπε:

Ο διευθυντης του ΤΕΠ κ. Μπαμπαλης δήλωσε τα εξής:

Δείτε φωτογραφίες:

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες