ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσα Ελισάβετ πυροδότησε η χθεσινή είδηση ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν χθες ότι η 95χρονη μονάρχης αντιμετωπίζει «ήπια συμπτώματα κρυολογήματος» κι ότι η ιατρική της ομάδα παρακολουθεί στενά την κατάστασή της.

Συγκεκριμένα σε χθεσινή τους ανακοίνωση τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν:

«Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνουν ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στην Covid. Η Αυτού Μεγαλειότης αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος και αναμένει να συνεχίσει να ασκεί τις υποχρεώσεις στο Windsor την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 95χρονη μονάρχης, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από τηλεφωνικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα ενώ μόνο μία εκδήλωση, στην οποία είχε προγραμματιστεί να παρευρεθεί, θα ακυρωθεί.

Στο άκουσμα της είδησης ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ νοσεί από κοροναϊό, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στις πύλες του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα λαμβάνει ιατρική περίθαλψη.

Αν και τα Ανάκτορα δεν διευκρίνισαν τα ήπια συμπτώματα που έχει εμφανίσει, η εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι, αυτά περιλαμβάνουν συνήθως πονοκέφαλο, καταρροή, φτάρνισμα, πονόλαιμο και ανοσμία.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ που είναι τριπλά εμβολιασμένη αναμένεται να αναρρώσει πιο γρήγορα από τον κοροναϊό, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα σχετική έκθεση του βρετανικού Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν με μηνύματα στα social media την υποστήριξη αλλά και την ανησυχία τους για την υγεία της μονάρχη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι μιλά εξ ονόματος όλου του έθνους όταν ευχήθηκε στη βασίλισσα ταχεία ανάρρωση και επιστροφή.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Keir Starmer έγραψε στο Twitter: «Γίνετε καλά σύντομα».

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο έστειλε τις καλύτερες ευχές ενώ ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Ρικάρντο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά περιγράφοντας τη βασίλισσα ως «βράχο».

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η είδηση της ασθένειά της, η Βασίλισσα έπλεξε το εγκώμιο στη βρετανική γυναικεία ομάδα κέρλινγκ για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπως γράφει το BBC.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις