ΛΑΡΙΣΑ

Το ενεργειακό κόστος «καίει» την εστίαση της Λάρισας

Υπό τη σκιά της ενεργειακής κρίσης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Επιμελητήριο της Λάρισας, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας.

Η εκτίναξη των λογαριασμών σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο ήρθε ως «χαριστική βολή» για τους καταστηματάρχες που ήδη εδώ και δύο χρόνια πλήττονται σφόδρα από την πανδημία.

Έτσι, τονίστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους η ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ σε ρεύμα και αέριο, αλλά και οριζόντια γενικότερα στους συντελεστές φορολόγησης του κλάδου.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και το τοπίο που έχει διαμορφωθεί με τις τρεις εταιρείες που υπάρχουν πλέον. Ο Σύνδεσμος προκειμένου να έχει μία σαφή εικόνα της κατάστασης κάλεσε και συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της μίας εκ των τριών εταιριών.

«Η εστίαση πλέον έχει ξεπεράσει το θέμα της πανδημίας στο μυαλό της και έχει οικονομική πανδημία. Η κατάσταση στη Λάρισα δεν είναι οριακή, έχει υπερβεί τα όρια των αντοχών…» δήλωσε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ κ. Νίκος Αθανασούλης.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες