ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θεσσαλική πανστρατιά για να “αναθερμανθεί” το θέμα του Αχελώου και να επιλυθεί το υδατικό πρόβλημα (φωτό – βίντεο)

Την αποφασιστικότητα των Θεσσαλών φορέων να διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο πρότασης και διεκδίκησης για τη λύση του μείζονος υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, επιβεβαίωσε η σημερινή συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα στη Λάρισα, παρουσία αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων του κοινοβουλίου απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Στόχος είναι να αναθερμανθεί η κουβέντα για τα έργα του Αχελώου, ξεκινώντας από μία κοινή ερώτηση των Θεσσαλών βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου πως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είμαστε πάρα πολλά χρόνια σε αναμονή. Θέλουμε να πάει σε υψηλότερο επίπεδο η συζήτηση και να έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις για ένα θέμα που καίει το σύνολο της Θεσσαλίας».

Δείτε τι είπε:

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε πως «ο κόμπος έφθασε στο χτένι, όλοι θα πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα» για να συμπληρώσει πως «είναι θετικό ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης λεκανών της Θεσσαλίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μπει ξανά στις ράγες η ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου».

Δείτε τη δήλωσή του:

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε ως απούσα από τη συνάντηση, άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Δείτε τι είπε:

Στο μεγάλο έργο του φράγματος της Σκοπιάς που να δώσει ζωή στην ανατολική Θεσσαλία και στα επιμέρους έργα για τη λύση του υδρευτικού στα Φάρσαλα, στάθηκε ο δήμαρχος της περιοχής κ. Μάκης Εσκίογλου.

Δείτε τη δήλωσή του:

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της ημερίδας της 20ης Νοεμβρίου 2022 της ΠΕΔ Θεσσαλίας, προκειμένου οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που αφορούν στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας να μεταφερθούν προς συζήτηση σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο με στόχο την επίλυσή του.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες