ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προκαταρκτική από την Εισαγγελία Βόλου για τις φόλες σε σκύλους στο Νεοχώρι

Προκαταρκτική έρευνα μετά την καταγγελία για θανάτωση έξι σκύλων στο Νεοχώρι του Νοτίου Πηλίου παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Σκοπός της έρευνας που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου είναι να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της πράξης αυτής, με το αδίκημα να αφορά σε θανάτωση ζώου συντροφιάς κατά συρροή.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις μέλη της ζωοφιλικής της περιοχής, ενώ θα συμπεριληφθεί και το πόρισμα της κτηνιάτρου που εξέτασε τα άτυχα ζώα.
Το θέμα έλαβε δημοσιότητα μετά από σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της Ζωοφιλικής Αδέσποτων Πηλίου που ανέφερε πως «Ένα αποτρόπαιο πολλαπλό έγκλημα διαπράχθηκε στο Νεοχώρι, στο Ν.Πήλιο.

Το πρωί της Τετάρτης, 16 Φεβρουαρίου, βρέθηκαν νεκρά έξι φιλήσυχα σκυλιά (τα δυο δεσποζόμενα) και ένα προσπαθεί να το κρατήσει στη ζωή η κτηνίατρος Β. Πετίδου. Ο/η εγκληματίας ξαναχτύπησε. Μετά τις φόλες του Οκτωβρίου και τον θάνατο δύο σκύλων, επανήλθε με πολύ ισχυρή δόση δηλητηρίου και σκόρπισε φρικτό θάνατο σε ανυπεράσπιστα ζώα, που το μόνο που ενοχλούσαν ήταν τον άρρωστο ψυχισμό του. Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες του. Φτάνει κάποιος να προσέξει την έκφραση στο πρόσωπο των νεκρών ζώων για να καταλάβει το μαρτύριο που πέρασαν πριν καταλήξουν.

Ένα θέλουμε να πούμε: Αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας και είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι όποιος λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, μπορεί με ευκολία και χωρίς δισταγμό να στραφεί ενάντια στους συνανθρώπους του, χωρίς ενδοιασμούς, για ασήμαντους λόγους. Για αυτό κάνουμε μια ΕΚΚΛΗΣΗ: Συνεργαστείτε με την Αστυνομία. Δε χρειάζονται αποδείξεις. Και οι ενδείξεις ή οι υποψίες μπορούν να βοηθήσουν. Αν γνωρίζετε κάτι, μη διστάσετε. Κάντε καταγγελία. Πληροφορήστε την Αστυνομία. Όπως αναφέρει ο Νόμος 4830/2021 στο άρθρο 25 παρ.2 :» Οι καταγγελίες δύναται να είναι και ανώνυμες».

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις