ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έρχεται μεγάλη ανάπλαση στα παράλια της Αγιάς – Νέα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι και 10 πάρκινγκ

Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει άρδην την εικόνα στα παράλια του δήμου Αγιάς ανακοίνωσε το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης του σχετικού έργου ύψους 3,3 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων, ποδηλατροδρόμων και 10 νέων χώρων στάθμευσης σχεδόν σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, πλην ορισμένων περιοχών όπου υφίστανται ζητήματα ενίσχυσης υποδομών ή ιδιοκτησιών.

Ουσιαστικά θα αλλάξει η εικόνα και στις τρεις περιοχές της παραλιακής, σε Αγιόκαμπο, Κάτω Σωτηρίτσα και Βελίκα.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός “το έργο εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει με στόχο τη δημιουργία μίας ενιαίας, αναβαθμισμένης και αισθητικά σύγχρονης παράκτιας ζώνης, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας.

Δείτε τι είπε:

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίου σε επαφή και παράπλευρα της παραλιακής οδού, κατασκευή ποδηλατοδρόμου παράπλευρα του νέου πεζοδρομίου, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της παραλίας, κατασκευή υπόγειου αγωγού για την άρδευση των επιφανειών πρασίνου στην παραλιακή ζώνη, αγωγούς ομβρίων και λιθορριπή σε σημεία που διαβρώθηκαν μετά την τελευταία κακοκαιρία.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες