ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Μάνα ξέσπασε στον δολοφόνο του γιου της – Αναβιώνει η βίαιη δολοφονία του 21χρονου, τον οποίο σκότωσε και έκαψε ο άντρας της ερωμένης του

Με ένταση ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορ­κωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη του 37χρονου οι­κοδόμου που παραπέμπεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για την αποτρόπαια δολοφονία του εραστή της γυναίκας του, του 21χρονου σερβιτόρου Ντανιέλ Ξαφά, ενός «χα­μογελαστού παιδιού» όπως το περίγραψε χθες η μητέρα του, που εργαζόταν σε ψαροταβέρνα στη Σωτηρίτσα.

Μια ανθρωποκτονία που διακρίνεται για την ιδι­αίτερη βιαιότητά της, καθώς ο 37χρονος απατημένος σύζυγος, αργά το βράδυ της 24ns Ιουλίου του 2015, οδήγησε τον νεαρό εραστή σε απόμερο χωματόδρομο κοντά στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, Aγιάς. Εκεί τον σκότωσε χτυπώντας τον στο κεφάλι με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο που δεν βρέθηκε ποτέ (όπως ποτέ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο του δράστη) και στη συνέχεια έσυρε το πτώμα τού άτυχου 21χρονου σε διπλανό ρέμα, όπου έβαλε φωτιά στη σορό του καίγοντας, μεταξύ άλλων, τα γεννητικά του όργανα. Ο απατημένος σύζυγος και δράστης, ο εραστής και θύμα, όπως κι η 29χρονη πρώην σύζυγος και ερωμένη, ήταν όλοι τους οι­κονομικοί μετανάστες από την Αλβανία που βρέ­θηκαν στη Λάρισα για εργασία. Ο 37χρονος οικοδόμος που ζούσε στη Χάλκη μετατράπηκε σε δο­λοφόνο ενόσω συγκέντρωνε «αποδείξεις» από τους κατά καιρούς εραστές της άλλοτε συζύγου του. Της γυναίκας που κατηγορείται από τη μάνα του 21χρονου ότι υπήρξε η «πέτρα του σκανδά­λου» και η οποία σήμερα με τα τρία τους παιδιά ζει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η δίκη που ξεκίνησε χθες, χαρακτηρίστηκε από την κατάθεση της 48χρονης μάνας τού αδικοχαμένου παιδιού. Κατάθεση που ξεκίνησε με τη μάνα να ζητά να παραμείνει η ισόβια κάθειρξη του δο­λοφόνου και επεισοδιακά ολοκληρώθηκε, όταν αποχωρώντας η 48χρονη χτύπησε με την τσάντα της στο κεφάλι τον δολοφόνο του γιου της ενώ καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Χτύπημα στο οποίο δεν αντέδρασε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, με την υπεράσπισή του τη στιγμή της έντασης να προαναγγέλλει την υποβολή μήνυσης και να ζητά τη σύλληψη της μάνας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου για εξύβριση και σωματική βλά­βη. Η μητέρα του 21χρονου, αισθανόμενη αδιαθεσία, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τελικά στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο, όπου εισήχθη τελικά στην Καρδιολογική Κλινική για πε­ραιτέρω εξετάσει.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ

Ο 21xpovos Νιανιέλ που διατηρούσε ερωτική σχέ­ση με την 29χρονη, εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ψαροταβέρνα στη Σωτηρίτσα Αγιάς. Αργά το βρά­δυ της 23ης Ιουλίου 2015, σχολώντας ο 21χρονος χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ εκτιμήθηκε πως θα πή­γαινε για ποτό. Στις 2 τα ξημερώματα επικοινώνησε μαζί του ο πατέρας του, αλλά ο 21χρονος δεν του είπε πού βρισκόταν, παρά μόνο πως ήταν βόλτα. Οι γονείς του τον αναζήτησαν την επόμενη ημέρα και αφού δεν τον βρήκαν, δήλωσαν την εξαφά­νισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς.

Το βίαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουλίου από διερχόμενο βοσκό, ο oποίος βλέποντας το μερικώς απανθρακωμένο πτώμα ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας Λάρισας ταυτοποιήθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του 37χρονου δολο­φόνου σε πλαστικό δοχείο (αναψυκτικού), το οποίο περιείχε το υγρό με το οποίο ο δράστη φέρεται να περιέλουσε και να έκαψε τη σορό του 21χρονου Ντανιέλ.

Η βιαιότητα κάτω από την οποία τελέστηκε η δο­λοφονία απέδωσε εξ αρχής στο έγκλημα διαστάσεις εκδίκησης και μίσους.

Το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, ο 37χρονοςs έχοντας πληροφορηθεί για τις κατά διαστήματα εξωσυζυγικές σχέσεις της πρώην γυναίκας του συγκέντρωνε (σ.σ. ηχογραφούσε, όπως ειπώθηκε χθες στο δικαστή­ριο) μαρτυρίες και ομολογίες πρώην εραστών, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό υλικό για την έκδοση του διαζυγίου. Έτσι από ομοεθνείς του έμαθε πού ζούσε και πού εργαζόταν ο 21χρονος Ντανιέλ, τον οποίο μετέφερε με το αυ­τοκίνητό του αργά το βράδυ της δολοφονίας στο απόμερο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, ενώ μετά το έγκλημα διέφυγε στην Αλβανία. Συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μετά από μερικές ημέρες σε ξενοδοχείο της Λάρισας έχοντας «περάσει» ξανά στην Ελλάδα για να παραδοθεί κατά μία εκδοχή.

Σημειώνεται πως σε μία από τις ελάχιστες, σε το­πικό επίπεδο, περιπτώσεις ακολούθησε αναπα­ράσταση του φονικού στους Αγίους Αναργύρους, με τον 37χρονο να δίνει τις δικές του εξηγήσεις για το έγκλημα. Σύμφωνα με τον τότε συνήγορό του όλα έγιναν όταν, δράστης και θύμα, «πήγαν να συζητήσουν», με τον δράστη να ζητά από το θύμα «να πάψει να παρενοχλεί σεξουαλικά τη σύ­ζυγό του» και όταν «το θύμα έγινε εριστικός» ο δράστης «θόλωσε χωρίς να ξέρει τι κάνει», με απο­τέλεσμα «να γίνει, ό,τι έγινε».

«ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΣΟΒΙΑ»

Η χθεσινή δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μάνας του 21χρονου, η οποία μέσα σε κλίμα συναι­σθήματα φόρτισης τόνισε την απαίτησή της ο δολοφόνος του γιου της «να μείνει ισόβια» (σ.σ. όπως καταδικάστηκε πρωτόδικα), ενώ ξέσπασε σε λυγμούς, αναβιώνοντας χθες, όπως είπε, «εκείνη την ημέρα».

Περιέγραψε το παιδί της ως «έναν άγγελο», ως «ένα χαμογελαστό παιδί», σημειώνοντας ωστόσο την αντίθεσή της στη σχέση του γιου της με την 29χρονη παντρεμένη μάνα τριών παιδιών, «που γυρνούσε με άλλους». Περιέγραψε τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας, χωρίς να λεί ψουν οι στιγμές έντασης με τη συνήγορο του 37χρονου, ενώ ολοκληρώνοντας την απολογία της, με την τσάντα της χτύπησε στο κεφάλι τον δο­λοφόνο του γιου της, με τον κατηγορούμενο να παραμένει καθισμένος στο εδώλιο και μην αντι­δρά.

Το Δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα, ενώ η μη­τέρα, συνοδευόμενη από αστυνομικούς με ασθε­νοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα γεγονότα περιέγραψαν με τις καταθέσεις τους αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ση­μειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι ο δολοφόνος μετά το έγκλημα διέφυγε στην Αλβανία, ενώ ποτέ δεν βρέθηκε το μέσο τέλεσής του εγκλήματος, το θλων όργανο με το οποίο τού επέφερε τα θανά­σιμα χτυπήματα στο κεφάλι. Κατέθεσε επίσης Αλβανός υπήκοος, ο οποίος είχε και αυτός (βραχύ­βια) ερωτική σχέση με την 29χρονη και μάλιστα συναντήθηκε με τον δολοφόνο και απατημένο άνδρα, προκειμένου ο δεύτερος να ηχογραφήσει δήλωση – ομολογία του πως και εκείνος υπήρξε εραστή της πρώην συζύγου του. Δήλωση – μαρ­τυρία που όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο θα χρησιμοποιούσε για την έκδοση του διαζυγίου. Τέλος χθες κατάθεσε και ο βοσκός ο οποίος βρή­κε τη σορό του άτυχου 21χρονου. Η δίκη θα συ­νεχιστεί στις 24 Φεβρουάριου με την εξέταση και άλλων μαρτύρων.

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες