ΛΑΡΙΣΑ

Έμπρακτη αλληλεγγύη από εργάτες και φοιτητές στο μπλόκο της Νίκαιας (φώτο-βίντεο)

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους μαχόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους συνεχίζουν να εκφράζουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη, το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκαν αντιπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων της Λάρισας και του Βόλου και στη συνέχεια αντιπρόσωποι των συνδικάτων Οικοδόμων και Εργαζομένων στους κλάδους τροφίμων – Γάλακτος – Ποτών, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης αντίστοιχη πρωτοβουλία έλαβαν ο Σύλλογος και οι ομάδες γυναικών Καρδίτσας.

Εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Εστιών, ΣΤΕΦ, και Περιβάλλοντος από τη Λάρισα, Γεωπονίας, Μηχανολόγων Μηχανικών από το Βόλο, όπως και του Φοιτητικού Συλλόγου Κτηνιατρικής Καρδίτσας βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου και τοποθέτησαν πανό στο οποίο έγραψαν «Οι αγρότες στα μπλόκα δίνουν μάθημα ζωής! Το μέλλον του τόπου μας θα το γράψουμε εμείς».

Οι αγρότες υποδέχθηκαν θερμά τους φοιτητές, και συζήτησαν μαζί τους για τον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα ευχαριστώντας τους για τη συμπαράσταση που δείχνουν από την πρώτη στιγμή που στήθηκαν τα μπλόκα.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί ο αγώνας σας είναι δίκαιος, και το  ξέρουμε καλά εμείς οι φοιτητές αυτό, γιατί πολλοί από εμάς έχουμε γονείς αγρότες και κτηνοτρόφους», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από τους φοιτητές, στη συζήτηση που είχαν με τους αγρότες, ενώ τονίστηκε επίσης πως η ίδια πολιτική που θέτει εμπόδια στις σπουδές και συνολικά στα δικαιώματα της νεολαίας, είναι που ξεκληρίζει τους αγρότες και τους έβγαλε στα μπλόκα του αγώνα.

«Κοινός είναι ο αντίπαλος που έχουμε, άρα και κοινή θα είναι η μάχη και η πάλη που θα δίνουμε. (…) Μαζί και στα μπλόκα, μαζί και στους δρόμους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε ο Κλεάνθης Καλιαμπάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων – Γάλακτος- Ποτών, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών και των αγροτών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν μαζί με το συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας στο μπλόκο της Νίκαιας.

Οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων έφεραν επίσης τρόφιμα και άλλα είδη τα οποία παρέδωσαν στους αγρότες, σε μια ακόμη κίνηση στήριξης του αγώνα τους.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες