ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ξεκίνησε η πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων στη Νίκαια: “Τα μπλοκα δημιουργούν φοβο και ανησυχούν την κυβέρνηση”(φωτο – βίντεο)

Ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ η πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων μετά από κάλεσμα του Μπλόκου αγροτών Νίκαιας. Μάλιστα συμμετεχουν 28 μπλόκα απο όλη την Ελλάδα.

Με τη δημιουργία νέων μπλόκων, οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Στο ξεκίνημα της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας σημείωσε: “Τα μπλοκα δημιουργούνε φοβο και ανησυχούν την κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού χθες αυτό υποδηλώνουν και είναι καλό αυτό για εμάς για να μπορέσουνε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας”.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι αγρότες είναι τα εξής:

–Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά  κ.α.),  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

«Πρόκειται για συγκεκριμένα αιτήματα, ζωτικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και δίκαια, που απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να εκτρέφουμε τα ζώα μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και υπογραμμίζεται πως «η μέχρι τώρα άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει αυτά τα ζωτικά αιτήματά μας και η προσπάθειά της να μας σύρει σ’ ένα ‘διάλογο περί άλλων’, αποπροσανατολιστικό κι αδιέξοδο, δείχνει ότι αδιαφορεί προκλητικά για την οξύτητα των προβλημάτων μας και μας αναγκάζει να αυξήσουμε κι άλλο την αγωνιστική πίεση, ώστε να την εξαναγκάσουμε ν’ αλλάξει ‘ντορό’».

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες