ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Περιφερειακό συμβούλιο: Μήνυση κατά της Λαρισαίας Δέσποινας Αράπκουλε για τον… πίνακα του Γρηγόρη Σούρλα και τα σχόλια που ακολούθησαν!

Απρόσμενη τροπή έλαβε μία διαμάχη που ξέσπασε στις 11 Νοεμβρίου κατά την τότε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με αφορμή την εμφάνιση της περιφερειακής συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλία» που στηρίζονταν από τη Χρυσή Αυγή, Μαρίας Μπίλλη.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπίλη στην μέσω διαδικτύου συμμετοχή της στη συνεδρίαση, αντί να εμφανιστεί είτε με ζωντανό βίντεο της ιδίας, είτε με μαύρη εικόνα όπου αναγράφεται το όνομά της, προτίμησε να «μεταδώσει» μία φωτογραφία της η οποία απεικόνιζε την ίδια με φόντο έναν πίνακα με τον Γρηγόρη Σούρλα πάνω σε ένα άλογο (δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο).

 

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από συμβούλους παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στηλίτευσαν όχι μόνον τη συμπεριφορά της συναδέλφου τους, αλλά και τη δράση του απεικονιζόμενου στον πίνακα.

Η συνέχεια δόθηκε χθες Πέμπτη, στην τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όταν η Λαρισαία περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Γιάννουλης κ. Δέσποινα Αράπκουλε, αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί μήνυση από τον γιο του Γρηγόρη Σούρλα για εξύβριση νεκρού.

Στην τοποθέτησή της η κ. Αράπκουλε είπε μεταξύ άλλων ότι «η κ. Μπίλη εμφανίστηκε με έναν πίνακα που απεικόνιζε τον Γρηγόρη Σούρλα… Αντιδράσαμε τότε κι εγώ και ο κ. Ντούρος και ο κ. Τσιαπλές σχετικά με τη φωτογραφία αυτή. Η αντίδρασή μας ήταν γιατί ο Σούρλας ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια.  κατά τη διάρκεια της κατοχής και το εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών συγγραφέων, τοπικών ανθρώπων, δημάρχων κλπ, διέπραξε άσχημα πράγματα σε βάρος απλών ανθρώπων, αλλά και επώνυμων στην περιοχή της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας….»

Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι «πριν από δύο ημέρες μου ήρθε μία κλήση ως ένοχος κατόπιν μήνυσης του γιου του κ. Σούρλα για εξύβριση νεκρού. Η θέση μας και η άποψή μας για τον Γρηγόρη Σούρλα δεν είναι επί προσωπικού, αλλά σύμφωνα με τα έργα που έκανε εκείνο το διάστημα, από την κατοχή και μετά.

Επειδή επίκειται μάλλον να γίνει και δίκη θα ήθελα τη στήριξη του περιφερειακού συμβουλίου γι’ αυτή την ενέργεια. Όλοι εδώ είμαστε και γνωρίζουμε και από βιβλία και από διηγήσεις τι ακριβώς συνέβη εκείνα τα μαύρα και δύσκολα χρόνια.»

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάνια Δόκου, πρότεινε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα, μόλις τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες