ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου η ενημέρωση μαθητών του 1ου Πειραματικού Γυμνάσιο Λάρισας σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας  κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας των μαθητών από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ενημερωτικών βίντεο, χρήσιμων συμβουλών – οδηγιών, αλλά και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο τέθηκε στη διάθεση  των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Γεωργίου Σταματία- με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου κ. Χρόνη Σοφία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις