ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Η Φαλάνη έχει ανάγκη ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο»

Τη Φαλάνη επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για τα καθημερινά προβλήματα του χωριού και τις ανησυχίες των κατοίκων, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο δημοτικό διαμέρισμα , που κράτησε την πληθυσμιακή του οντότητα και παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα τόσο στον αγροτικό, όσο και επιχειρηματικό τομέα.

Μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον οποίο συμμετείχε, η κ.Λιακούλη, συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής και άκουσε όλα όσα τους απασχολούν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ Λυγούρας και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, η αντιδήμαρχος κ Απρίλη, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, μέλη της Εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και αρκετοί κάτοικοι, που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στη Γραμματέα της Κ.Ο.

Η κ. Λιακούλη, συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής, που αφορούν στην πανδημία, στην ακρίβεια και στο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στην επίκαιρη επερώτηση που κατάθεσε το Κίνημα Αλλαγής για την ακρίβεια.

Στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Φαλάνη, οι κάτοικοι έθεσαν το ζωτικής σημασίας ζήτημα της ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης , το οποίο κατέστη μη λειτουργικό, μετά το σεισμό του Μάρτη. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων του Δημοτικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, αλλά και κάτοικοι- γονείς, που αγωνιούν για το καθεστώς φοίτησης των παιδιών τους, διαμαρτυρήθηκαν για την πλήρη εγκατάλειψη της Κυβέρνησης και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικίσκων, πλήρως ακατάλληλων για κάθε παιδαγωγική διαδικασία, ιδιαίτερα εν μέσω χειμώνα και πανδημίας.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. υπενθύμισε ότι είχε παρέμβει κοινοβουλευτικά στις 18-3-2021, τονίζοντας την επικινδυνότητα της κτιριακής κατάστασης του σχολείου, το οποίο αποτελείται από ένα διατηρητέο κτήριο και ένα πρόσθετο τμήμα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, αφού η κ Λιακούλη ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς για τη θερμή υποδοχή και δεσμεύτηκε να συνεχίσει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να προασπίζεται το αίτημά τους για τη χρηματοδότηση και ανέγερση ενός νέου Σχολείου.

Πριν την αναχώρησή της, η Γραμματέας της Κ.Ο. δήλωσε τα εξής: «Η Φαλάνη είναι ένα από τα πιο «ζωντανά» χωριά μας, με εκατοντάδες μαθητές και οικογένειες νέων ζευγαριών, που επέλεξαν να διαμείνουν μόνιμα στο χωριό. Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει όλες τις κατάλληλες συνθήκες και τις θετικές προϋποθέσεις, προκειμένου να παραμείνουν στον τόπο τους. Άκουσα για άλλη μια φορά τα θέματα που τους απασχολούν και θα αναλάβω ξανά πρωτοβουλίες, για να απαντήσει η Κυβέρνηση ειδικά στο θέμα της ανέγερσης νέου σχολείου, που αποτελεί φλέγον ζήτημα και πράγματι μεγάλο και άλυτο πρόβλημα, καθώς οι συνθήκες που οι μικροί μαθητές βιώνουν, δεν αντιστοιχούν σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες