ΛΑΡΙΣΑ

Ελληνική Εταιρεία Alzheimer Λάρισας: Διαδραστικό Εργαστήριο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Η Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών νομού Λάρισας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο διοργάνωσε διαδραστικό εργαστήριο σε ομάδες ηλικιωμένων.

Στα πλαίσια του προγράμματος ψηφιακού εγγραμματισμού, η πληροφορικός Κωνσταντίνα Μπετχαβά ενημέρωσε για τα οφέλη και τους κινδύνους του διαδικτύου, επισημαίνοντας ότι η σωστή χρήση του βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του κάθε ατόμου.

Τόνισε ότι η διαδικτυακή χρήση διευκολύνει την καθημερινότητα όπως πληρωμές μέσω e-banking, ηλεκτρονικές αγορές, ρύθμιση ιατρικών συναντήσεων και επικοινωνία με συγγενείς και φίλους. Συμπλήρωσε ότι προάγει την αυτονομία του ατόμου και κατ’ επέκταση την βελτίωση της διάθεσης όπως, σε περιόδους αποκλεισμού στην πανδημία του covid-19.

Επισήμανε τους κινδύνους από την χρήση του διαδικτύου παρουσιάζοντας ηλεκτρονικές απάτες με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των ηλικιωμένων και την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Στην συνέχεια ακολούθησε διαδραστικό εργαστήριο όπου οι ηλικιωμένοι πλοηγήθηκαν στο διαδίκτυο με καθοδήγηση. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σε πρακτικό επίπεδο όπως η παραπληροφόρηση, οι διαδικτυακές απάτες και οι ρυθμίσεις ιδιωτικού απορρήτου.

Οι ηλικιωμένοι ενθουσιάστηκαν διότι έμαθαν τρόπους αναγνώρισης έγκυρων ιστοσελίδων και που εφάρμοσαν, πρακτικές για ασφαλή λογαριασμό και αξιόπιστες ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες