ΛΑΡΙΣΑ

Τροχιοδεικτικά… πυρά από τους Λαρισαίους αγρότες: Κλείνουν το μεσημέρι συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας

Τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Νίκαιας για σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι αποφάσισαν οι αγρότες, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί τους το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αγρότες θα κινηθούν στο οδόστρωμα για να κλείσουν συμβολικά το δρόμο, με σκοπό να διατρανώσουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Παράλληλα, κάλεσαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και άλλους αρμόδιους φορείς να βρεθούν στον κόμβο και στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν, ώστε να συζητήσουν για τα προβλήματα τους.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΕΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ… ΜΠΛΟΚΑ!

Την ίδια ώρα υπάρχει αισιοδοξία πως το μπλόκο θα δυναμώσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα με περισσότερα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Αντίστοιχα, προσδοκάται τις επόμενες ημέρες η εξέλιξη των κινητοποιήσεων και σε μία σειρά ακόμη νευραλγικών αγροτικών περιοχών στη χώρα, όπως σε Μακεδονία, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Ηλία, Αργολίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Ημαθία, Πέλλα, Αν. Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Εξ’ αυτού προκύπτει και η διάθεση να υπάρχει ένας συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση.

Μία κυβέρνηση που προχθές δια του αρμοδίου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, επιχείρησε μία επικοινωνιακή ρελάνς με ανακοινώσεις μέτρων στήριξης του αγροτικού τομέα, κάτι που όμως δε φαίνεται να βρήκε ευήκωα ώτα στο μπλόκο της Νίκαιας. Αντίθετα, όπως έλεγε στο onlarissa.gr το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας «ο υπουργός ανακοίνωσε αυτά που είχαν ανακοινωθεί από το περασμένο Φθινόπωρο…» ενώ εστίασε στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της μείωσης του ΦΠΑ στο κρυσταλλικό λίπασμα, που όπως είπε, «αφορά κυρίως λουλούδια που μάλλον καλλιεργούνται σε κήπους στα Βόρεια Προάστια…».

Το κλίμα πάντως για τον κ. Λιβανό δεν είναι καλό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί όπως καταγγέλλουν οι αγρότες έχει αρνηθεί επανειλημμένα συνάντηση μαζί τους το προηγούμενο διάστημα («τον κάλεσα 17 φορές και δεν απάντησε… Έμαθα όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου εκτός από τον υπουργό…» είπε ο κ. Μαρούδας), αλλά και γιατί θεωρούν πως η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων τους περνά αποκλειστικά από το… ταμείο της κυβέρνησης, δηλαδή από τον κ. Σταϊκούρα.

Βέβαια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την πλευρά του “άνοιξε” τις πόρτες του διαλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά σε αθηναϊκό ραδιόφωνο πως «Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες