ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Φωτεινή» σαν το όνομά της: Η Λαρισαία χορεύτρια που ζει το αμερικάνικο όνειρο μόλις στα 24 της (φωτο – βίντεο)

Μια Λαρισαία μόλις 24 ετών με καταγωγή από την Ελασσόνα που κυνήγησε το American dream, το έπιασε και το ζει απολαμβάνοντας κάθε στιγμή αυτής της υπέροχης διαδρομής.

Η Φωτεινή Παγγέα μέσα από τον χορό βιώνει μεγάλες στιγμές στην Αμερική η οποία επέλεξε να είναι η χώρα που θα γίνει η δεύτερη πατρίδα της, η χώρα που θα βρει το έδαφος να μεγαλουργήσει πάνω στο αντικείμενο της, η χώρα όπου οι ευκαιρίες είναι τεράστιες και δίνονται στον καθένα, από όπου και αν κατάγεται, όποιο και αν είναι το ταλέντο του, αρκεί να το καλλιεργεί και να το δουλεύει μέχρι τελευταίας ρανίδας της ψυχής του.

Συνέντευξη στην Αθανασία Παύλου

Η χώρα που την πίστεψε, αυτή η χώρα και απογειώνει την καριέρα της, διότι η Φωτεινή είναι όντως ένα παιδί που κάνει διεθνή καριέρα, πάνω στο στοιχείο της, τον χορό που τόσο λατρεύει από μικρό κοριτσάκι.

Εδώ και μια πενταετία ζει και εργάζεται, για την ακρίβεια, σταδιοδρομεί στις ΗΠΑ, με την βάση της το Χιούστον του Τέξας και μαζί με το χορευτικό της ζευγάρι, αλλά πλέον σύντροφο ζωής και σύζυγό της, τον Ούγγρο Richard Kaszas, διαπρέπουν στην Αμερική. Διδάσκουν στις σχολές χορού “FredAstaire” στο Houston και αναπνέουν μέσα από αυτό!

Συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, έχοντας πάρει πολλές πρωτιές χορεύοντας κυρίως Latin χορούς. Ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται με διάφορους τρόπους πάνω στον χορό που είναι η ζωή τους όλη. Διδάσκουν χορό και μεταδίδουν στους Αμερικανούς τον τρόπο να ζεις μέσα από αυτόν!

Μάλιστα πριν μερικά χρόνια η Φωτεινή Παγγέα βραβεύτηκε με το “Όσκαρ-Freddy Award” ως η καλύτερη καθηγήτρια-χορεύτρια για το 2018 στην πολιτεία του Texas και ήταν η μόνη γυναίκα που έλαβε αυτόν τον τίτλο.

Από την παλαίστρα στα χορευτικά σαλόνια…

Από την πάλη στον χορό… μια απόφαση δρόμος! Μπορεί να  έμαθε να περπατά στην αίθουσα αεροβικής και μοντέρνου χορού των γονιών της, όμως πάτησε γερά στα πόδια της στην παλαίστρα της Ελασσόνας με τον πατέρα της για προπονητή κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης σαν παγκορασίδα. Πέρασε όμως και από το βόλεϊ στη Λάρισα για μερικά χρόνια ενώ ταυτόχρονα χόρευε. Οι λατινοαμερικάνικοι χοροί που συνδέουν τη μουσική, την κίνηση στον ρυθμό, την τέχνη για συνεργασία με τον παρτενέρ και τον ανταγωνισμό με τα άλλα ζευγάρια ήταν πάντα αυτοί που την κέρδιζαν.

Χορεύοντας από τα 5 της χρόνια σε μια σχολή μπαλέτου ξεκίνησε ο μεγάλος της έρωτας με τον χώρο αυτόν. Σε ηλικία 10 ετών εντάσσεται στις αγωνιστικές ομάδες της σχολής χορού “DanceClubLarisa” όπου έρχεται σ’ επαφή με τους ευρωπαϊκούς χορούς, τον σύγχρονο χορό, τον οριεντάλ, το hip-hop και φυσικά τους λατινοαμερικάνικους χορούς. Στα 12 της γίνεται βασικό μέλος της latin ομάδας “BondGirls” όπου για 4 συνεχόμενα χρόνια δεν χάνει διαγωνισμό. Ένα αυθεντικό ταλέντο! Τα “BondGirls” μάλιστα καταλήγουν στον τελικό του τηλεοπτικού show“Ελλάδα έχεις ταλέντο”.

Οι πρώτες συμμετοχές της Φωτεινής σε αγώνες χορού με ζευγάρι γίνονται με παρτενέρ τον Βαγγέλη Παράσχο από την Θεσσαλονίκη και μαζί σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Επόμενος και έως σήμερα παρτενέρ ο Richard Kaszas από την Ουγγαρία με τις συμμετοχές και τις διακρίσεις στους αγώνες να αυξάνονται. Σε ηλικία μόλις 18 ετών έρχεται η πρώτη αλλαγή έδρας κι από τα πανελλήνια πρωταθλήματα συμμετέχουν και διακρίνονται στα ουγγρικά πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Στα 19 της και εξαιτίας των αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων τους σε μεγάλους διαγωνισμούς ανά την Ευρώπη, τους γίνεται η πρόταση να διαγωνιστούν και στις Ηνωμένες πολιτείες, όπου οι επιτυχίες τους συνεχίζονται καθώς σε πολλά μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα καταλήγουν πρωταθλητές στην κατηγορία τους.

Από τα 16 της  δασκάλα χορού σε Λάρισα, Αγιά και Βόλο. Στα δεκαοχτώ της σε Ρουμανία και Ουγγαρία. Και στα δεκαεννιά της έως σήμερα στις σχολές χορού “FredAstaire” στο Houston του Texas. Μοιράζεται το πάθος της για τον αθλητικό χορό ως μία από τις καλύτερες καθηγήτριες, στην μεγαλύτερη αλυσίδα σχολών χορού στον κόσμο και κάνει το πάθος της επάγγελμα.

Μαζί με τον σύζυγό της σήμερα εκτός από παρτενέρ της, Richard Kaszas έχουν κατακτήσει πάρα πολλές διακρίσεις και πρωτιές σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο και κυρίως στην Αμερική.

Στην σχολή “FredAstaire” στο Houston διδάσκουν μαθητές όλων των ηλικιών, κυρίως όμως διδάσκουν τον χορό ως τρόπο ζωής. Έχουν αγαπήσει και έχουν αγαπηθεί πολύ με τον κόσμο στην πόλη που ζουν, το νιώθει κανείς από τον τρόπο που μιλάει και εκφράζεται για όλο αυτό που ζει η Φωτεινή στην Αμερική.

«Αν δουλέψεις σκληρά το όνειρο σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Λένε ότι είναι κλισέ το αμερικανικό όνειρο, αλλά αν είσαι παθιασμένος με αυτό που θέλεις και εργαστείς σκληρά στην Αμερική θα τα καταφέρεις, δεν υπάρχει περίπτωση, εδώ δίνονται οι ευκαιρίες και ανταμείβονται οι κόποι σου χωρίς διακρίσεις. Εδώ εμείς πετύχαμε γιατί λατρεύουμε αυτό που κάνουμε και δουλεύουμε πολύ. Είμαστε πρωταθλητές εδώ και 5 χρόνια στην πολιτεία του Τέξας και κάθε χρόνο πάμε τελικό σε μεγάλους διαγωνισμούς στην Αμερική. Διαρκώς εξελισσόμαστε και με δουλειά έχουμε πετύχει και σε χορευτικό αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο», θα εξηγήσει η Φωτεινή.

«Οι μαθητές μας είναι από 30 έως 80 χρονών. Στόχος μας είναι να τους διδάξουμε τα πλεονεκτήματα του χορού ως τρόπο ζωής και θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Θα πρέπει να πω ότι ο χορός έχει πλεονεκτήματα και για σοβαρές παθήσεις όπως το πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ κ.α. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους είμαστε διασκεδαστές, δάσκαλοι, ψυχολόγοι, τα πάντα, και αυτό μας προσφέρει μια τεράστια ηθική ικανοποίηση, έχουμε δεθεί πολύ με τους μαθητές μας, που πολλαπλασιάζονται όλα αυτά τα χρόνια και εκείνοι με εμάς, είναι αμφίδρομη η σχέση μας», τονίζει η Λαρισαία χορεύτρια.

Πρότυπο για άλλους Ευρωπαίους χορευτές

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η Φωτεινή και ο Richard έχουν ήδη γίνει το πρότυπο για άλλους Έλληνες και γενικά Ευρωπαίους χορευτές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στην Αμερική. Πρόθεσή τους είναι να βοηθήσουν όσο περνάει από το χέρι τους νέους χορευτές και ζευγάρια που έχουν όλα τα κριτήρια, έτσι ώστε να τους δώσουν την ευκαιρία εκπαιδευτούν και να μπορέσουν να κερδίσουν την διαμονή τους στην Αμερική κάνοντας μια νέα εκκίνηση σε αυτό που αγαπούν. Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή και με τους ίδιους. Τους ανοίγουν λοιπόν την αγκαλιά τους έχοντας δημιουργήσει ένα σπίτι χορευτών για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Μάλιστα τώρα περιμένουν έναν ζευγάρι χορευτών από το Βόλο που πολύ προσφάτως συμμετείχε στο «Dancing With The Stars” της Ελλάδας, τον Τηλέμαχο και την Ελισσάβετ.

Έχουν ήδη δημιουργήσει την δική τους Online σχολή χορού (icanchacha.com) μέσα στα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού, με επαγγελματικά βιντεάκια και προχωρούν «γεννώντας» διαρκώς νέες ιδέες πάνω στο αντικείμενό τους, ενώ διαθέτουν και το δικό τους κανάλι στο youtube (s://www.youtube.com/c/ICanChaCha).

«Πιστεύουμε πολύ στη δύναμη του χορού και θέλουμε να την εξαπλώσουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Να ταξιδεύουμε όλο και πιο πολύ για σεμινάρια, να κάνουμε όλο τον κόσμο να καταλάβει ότι όλα μπορούν να συνδεθούν με τον χορό και ο καθένας μέσα από αυτόν μπορεί να βελτιωθεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο στο αντικείμενό του, όποιο και αν είναι αυτό» θα μας πει με πάθος η Φωτεινή Παγγέα για να συμπληρώσει: «Σε 3-4 χρόνια θα θέλαμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε την δική μας οικογένεια. (σ.σ. Έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο στην Αμερική και πλέον ανυπομονούν να γιορτάσουν με όλους τους φίλους και συγγενείς από Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία το ευτυχές γεγονός με μια μεγάλη τελετή). Ίσως καταφέρουμε να ανοίξουμε και την δική μας “FredAstaire” σχολή χορού (υπάρχουν 170 ανά τον κόσμο). Εκτιμάμε πολύ την εταιρία και ήδη μας έχουν δοθεί ευκαιρίες να ανοίξουμε τη δίκη μας σχολή αλλά όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν σιγά σιγά και στη σωστή στιγμή καθώς ο πρωταθλητισμός και η αθλητική μας καριέρα είναι ακόμη ενεργή.

Μέρα με την ημέρα θέτουμε νέους στόχους με τον παρτενέρ μου και η μεγάλη μας χαρά είναι να τους βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά. Με τον άντρα μου υπάρχει χημεία και ας προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Ξεκινήσαμε απλά σαν παρτενέρ και φίλοι, όμως ήρθαμε κοντά, δέσαμε και γίναμε ζευγάρι. Αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο πολύ καλά και αυτό μας ολοκληρώνει, αλληλοσυμπληρωνόμαστε.

Εξάλλου, μας αρέσει και μας ταιριάζει πολύ και τους δύο ο τρόπος ζωής εδώ στην Αμερική. Στο Τέξας όπου ζούμε οι άνθρωποι είναι πραγματικά υπέροχοι. Λατρεύουμε τους μαθητές μας, μας αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη στιγμή. Μας αρέσει η  κουλτούρα τους εδώ».

Το μεγάλο όνειρο…

Το μεγάλο όνειρο της Φωτεινής είναι συνάμα και πρωτοποριακό: «Έχω στο μυαλό μου ότι αν ποτέ επέστρεφα στην Ελλάδα να εκπληρώσω το όνειρό μου που είναι  να δημιουργήσω ένα πρωτοποριακό νέο σύστημα εκπαιδευτικής διασκέδασης μέσω πάντα του χορού. Έχω σκεφτεί τα πάντα και ίσως κάποια στιγμή μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω πράξη…».

Οι διακρίσεις της ταλαντούχας Λαρισαίας στην Αμερική:

  • 2017 Triple Crown Champions-New Orleans- Rising Star Pro Latin
  • 2017 Sapphire Dancesport Champions-Austin –Pro Open Latin, 2nd Show Dance
  • 2017 Colorado Star Ball Champions-Denver-Pro Open Latin
  • 2018 Indiana Challenge 2nd place-Michigan City- Pro Open American Rhythm
  • 2018 Southern States Dancesport Champions-New Orleans- Rising Star Pro American Rhythm
  • 2018 Sapphire Dancesport Champions-Austin- Pro Open American Rhythm
  • 2018 Colorado Star Ball Champions-Denver-RS Pro Open American Rhythm Division &Pro Show Dance Division
  • 2018 Millennium Dancesport Championships –New Orleans-1st place RS Pro Open American Rhythm, 2nd place Open American Rhythm
  • 2018 Fred Astaire Cross Country Dance Championship-Houston- National Champions Pro Closed American Rhythm Division
  • 2018 Sapphire DanceSport Champions-Austin- Pro Open American Rhythm
  • 2019 Indiana Challenge DanceSport –Indiana- 1st place RS Pro Open American Rhythm Division, 2nd place Open American Rhythm Division
  • 2019 St.Louis Star Ball-1st place RS Pro Open American Rhythm, 2nd place Pro Open American Rhythm Division
  • 2020 Vegas Open Champions-Las Vegas-RS Pro Open American Rhythm Division
  • 2021 Twin Cities Open Ballroom Champions-Minneapolis-RS Pro Open American Rhythm Division
  • 2021 Elite Dancesport Champions-Irvine-RS Pro Open American Rhythm Division
  • 2021 Fred Astaire National Champions-Orlando-RS Pro Open American Rhythm
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες