ΛΑΡΙΣΑ

Δράση γαλλοφωνίας στο Γυμνάσιο Αρμενίου

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου-ΛΤ Αρμενίου συμμετείχαν σήμερα σε μια ενδιαφέρουσα μαθησιακή δράση διεθνούς διάστασης.

Τη δράση En route vers 2024 οργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με πολλά ελληνικά σχολεία και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσονται διεθνώς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Τον συντονισμό εκ μέρους του σχολείου είχε η καθηγήτρια γαλλικών Βάνα Γαλανοπούλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν γαλλόφωνες παρουσιάσεις αθλημάτων και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε ζωντανή σύνδεση με τον Γάλλο αθλητή της ξιφασκίας Paul-Antoine de Belval στον οποίο έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αγώνισμά του και την αθλητική του πορεία.

Ήταν ακόμη μια εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, από τις πολλές καινοτόμες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν να έρθουν σε επαφή με αυθεντικό περιβάλλον χρήσης της γαλλικής γλώσσας και να αντιληφθούν τη χρησιμότητα εκμάθησής της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες