ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αίθουσα για την φιλοξενία κακοποιημένων παιδιών δημιουργήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας – Στα εγκαίνια και ο Γιώργος Αγγελόπουλος “Ντάνος” (φώτο)

Αίθουσα για την φιλοξενία κακοποιημένων παιδιών δημιουργήθηκε στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, η οποία παραδόθηκε σήμερα προς χρήση.

Η αίθουσα αυτή είναι ένα έργο του Σωματείου “Φύλακας Άγγελος” στο οποίο είναι συνιδρυτής ο Γιώργος Αγγελόπουλος “Ντάνος”, ο οποίος παραβρέθηκε στη Λάρισα για τα εγκαίνια του νέου αυτού σημαντικού χώρου. Σε δήλωση του επεσήμανε ότι “είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραδίδουμε προς χρήση αυτό το νέο χώρο φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όσους συντέλεσαν στην δημιουργία αυτού του χώρου”.

Ο Τάσος Ντούγκας, συνιδρυτής επίσης του Σωματείου “Φύλακας Άγγελος” ανέφερε ότι “είναι ο δεύτερος χώρος υποδοχής παραμελημένων και κακοποιημένων παιδιών στην Ελλάδα. Ο πρώτος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ευελπιστούμε τέτοιοι χώροι να γίνουν σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του χώρου είναι να εξετάζονται όλα τα κακοποιημένα παιδιά από τον εισαγγελέα ανηλίκων Λάρισας, που θα καλύπτει όμως όλη την Περιφέρεια”.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Κονσούλας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας υπογράμμισε ότι “είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, στολίδι για το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και θέλω να δώσω μία ευχή: Να μη χρειαστεί ποτέ να έρθει κανένα παιδάκι σε αυτό το χώρο”.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι “δημιουργήσαμε με τον «Φύλακα Άγγελο» έναν χώρο που θα μπορούν οι εισαγγελείς να φτάνουν πιο γρήγορα στην απονομή δικαιοσύνης. Θέλω να ευχαριστήσω τους εισαγγελείς, τους εφέτες και κυρίως την Επιτροπή Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου του Εφετείου της Λάρισας για την άψογη συνεργασία. Μαζί με τον Φύλακα Άγγελο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας φτιάξαμε έναν χώρο που δίνει προστιθέμενη αξία στη Δικαιοσύνη και την κοινωνία”.

Η πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη σημείωσε ότι “είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την δημιουργία αυτού του χώρου καθώς τα κακοποιημένα ανήλικα πρέπει να εξετάζονται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο όπως αυτός που δημιουργήθηκε. Εδώ θα εξετάζονται όχι μόνο τα παιδιά του Πρωτοδικείου Λάρισας αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας”.

Δείτε φωτογραφίες από την αίθουσα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες