ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη της Διευθύντριας του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας στο Δήμο Τεμπών (φώτο)

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Συκουρίου, σύσκεψη με τη Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, κα Φανή Καλοκαιρινού με σκοπό τα θέματα οργάνωσης του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τεμπών καθώς και τη διαφύλαξη και την ανάδειξη των κατά τόπους μουσείων και μουσειακών συλλογών.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες και οι τεχνικές καταγραφής, χρονολόγησης και τεκμηρίωσης των εκθεμάτων αλλά και τρόποι διάχυσής τους ώστε ο Δήμος Τεμπών να συνεχίσει τη διαδικασία με σκοπό την ολοκλήρωσή της, υπό τη σωστή καθοδήγηση και τεχνογνωσία της κα Καλοκαιρινού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδημάρχος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Προέδρος Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, η Προέδρος Μακρυχωρίου κα Καραπάνου Άννα και ο κ. Κωνσταντίνος Γατσουνιάς, ο οποίος, θα συνεισφέρει εθελοντικά στην καταγραφή και των μουσειακών εκθεμάτων στο Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου.

Στη συνέχεια η κα Καλοκαιρινού πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στο Λαογραφικού Μουσείο Συκουρίου και στη λαογραφική έκθεση του Μακρυχωρίου ενώ προγραμματίστηκαν το επόμενο διάστημα μαζί με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη, επισκέψεις και σε άλλες μουσειακές συλλογές του Δήμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες