ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: Σταματήστε την κοροϊδία με την επιδότηση των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Για κοροϊδία σε βάρος των ΤΟΕΒ της χώρας αλλά και κατ’ επέκταση των αγροτών κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την ασυνέπεια της κυβέρνησης απέναντι στη δέσμευσή της να καλύψει την επιβάρυνση που προκύπτει από τη «ρήτρα αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς του αγροτικού ρεύματος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Τον περασμένο Αύγουστο θεσπίστηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος παραγωγής και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει μέτρα (επιδότηση 80% στην ρήτρα αναπροσαρμογής).

Μετά το αίτημα των εκπρόσωπων των ΤΟΕΒ για την κάλυψη της επιβάρυνσης που προκύπτει από τη «ρήτρα αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς του αγροτικού ρεύματος τους, ο αρμόδιος Υπουργός κος Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι δεν εξαιρούνται οι ΤΟΕΒ από την κάλυψη εκ μέρους την πολιτείας του 80% της «ρήτρας αναπροσαρμογής» καθώς αποτελούν μεγάλους καταναλωτές αγροτικού ρεύματος.

Σήμερα όμως παρόλες τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες της Κυβέρνησης ο ΤΟΕΒ Πηνειού καλείται να πληρώσει για μια γεώτρηση λογαριασμό ύψους 27.000 ευρώ εκ των οποίων τα 19.500 ευρώ αφορούν την ρήτρα αναπροσαρμογής που σύμφωνα με τις επίσημες Κυβερνητικές δηλώσεις θα καλύπτονταν κατά 80% από την πλευρά της Πολιτείας!

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αναξιόπιστη «αξιοπιστία» και η «συνεπής» ασυνέπεια των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες