ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σοβαρή καταγγελία: Άφησαν τον άνθρωπό μας να πεθάνει από κορωνοϊό σε ίδρυμα του Βόλου – Τι απαντά ο γιατρός

Ξεσπά μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο αδερφός 44χρονου τρόφιμου του ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» στον Βόλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η διοίκηση του ιδρύματος απέκρυψε το γεγονός οτι ο τρόφιμος νοσεί από COVID 19, και όταν πια τον μετέφεραν στο “Αχιλλοπούλειο” ήταν αργά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Μάθαμε ότι ο άνθρωπός μας νοσεί λίγα λεπτά πριν φύγει για το Νοσοκομείο Βόλου. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως γιατί είχε διαλυμένα πνευμόνια. Δεν ξέρουμε πως κόλλησε κορωνοϊό, ποιος τον πήγε, πως τον πήγε. Δεν μας απαντούν ούτε από το ίδρυμα, ούτε από τον ΕΟΔΥ. Χάσαμε δικό μας άνθρωπο και δεν έχουμε εικόνα. Έχουμε μόνο πληροφορίες οτι νοσούν και τρόφιμοι και εργαζόμενοι. Μας ενημέρωσαν ότι νοσεί και μετά από μία εβδομάδα μας το φέρανε στην κάσα. Είχαν το παιδί μία εβδομάδα με κορωνοϊό στο ίδρυμα, για να μην εκτεθούν οι ίδιοι. Άρχισε στις 10.00 το βράδυ να μην αναπνέει και ο γιατρός του ιδρύματος έδωσε εντολή να μεταβεί στο νοσοκομείο» λέει στο TheNewspaper.gr ο αδερφός του, ο οποίος ψάχνει να βρει την αλήθεια πίσω από τον ξαφνικό θάνατο του 44χρονου Ευθύμη Πενταράκη.

«Το παιδί έφυγε άδικα. Η μάνα μου και ο πατέρας μου χάλασαν τη ζωή τους γι’ αυτό το παιδί, κι αυτοί το έστειλαν εκεί» συμπληρώνει.

«Είχε βγει αρνητικός στα τεστ. Βγήκε θετικός αργά το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου. Μία ώρα μετά ανέβασε πυρετό. Τότε ενημερώθηκα εγώ και το βράδυ μεταφέρθηκε με προσωπική μου παρέμβαση στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε και ειδική συννενόηση με το ΕΚΑΒ για να φτάσουν στο ίδρυμα λόγω κακοκαιρίας. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά σε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γονέων» λέει μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο γιατρός του ιδρύματος Δημήτρης Καλοχριστιανάκης.

Να σημειωθεί οτι ο 44χρονος, που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα νοητικής υστέρησης, βρισκόταν ως τρόφιμος στο ίδρυμα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η οικογένεια του εκλιπόντος θα ζητήσουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις