ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γνωστή Λαρισαία συγκινεί και αφυπνίζει μοιραζόμενη μαζί μας την ιστορία της: «Ο καρκίνος ήρθε στην οικογένειά μου μέσω της μητέρας μου…»

Θέλησε να μοιραστεί την προσωπική οικογενειακή της ιστορία της μέσα από την σελίδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, «την ιστορία μιας πόρτας που άνοιξε η μητέρα της για τις κόρες της, που τους ευχόμαστε ολόψυχα οι ίδιες, να μη την ανοίξουν ποτέ!», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σελίδα του συλλόγου.

Η Δήμητρα Μπαράτση, γνωστή ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης στη Λάρισα και ενεργή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με ένα συγκλονιστικό κείμενο μας αφυπνίζει και περνά το μήνυμα της πρόληψης μοιραζόμενη την δική της οικογενειακή ιστορία με την απώλεια της μητέρας της.

****

«Ο καρκίνος ήρθε στην οικογένειά μου μέσω της μητέρας μου ….το 2009

η μαμά του “άνοιξε την πόρτα “….

Η μαμά ήταν 44 χρόνων …. Η μαμά δεν έκανε ποτέ προληπτικές εξετάσεις γιατί δεν ήθελε να δείχνει το στήθος της ….δεν ήθελε να δείχνει το στήθος της στους γιατρούς ….

Η μαμά είχε ένα σπυράκι στο στήθος …. «Δεν είναι τίποτα αυτό, χαζομάρες».

Η μαμά έφυγε σε δύο μήνες με τρομερή επίθεση του καρκίνου που τόσο εύκολα του άνοιξε την πόρτα “.

Η μαμά αν είχε κάνει μια απλή εξέταση στο στήθος σήμερα θα ήταν 56 χρόνων ….. Η μαμά άφησε κληρονομιά σε εμένα και την αδερφή μου τον καρκίνο ….

Μετά τη μαμά όλα αλλάξανε ….μια απλή εξέταση σε οποιοδήποτε γιατρό συνοδεύεται πλέον και με τη σημείωση “Προσοχή ιστορικό καρκίνου μητέρας”.

Τα πρώτα χρόνια αυτό ήταν σκληρό, ενοχλητικό και άξιο να με οδηγήσει στην κατάθλιψη …..

Όταν ξεπεράστηκαν οι φόβοι άρχισαν οι εξετάσεις ….

Κάθε χρόνο εξετάσεις με φόβο αλλά και χαρά του αποτελέσματος …. Το κλειδί στην πόρτα το έχω βάλει κι έχω κλειδώσει, προς το παρόν. Δεν του ανοίγω την πόρτα τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου …..

Μοναδικό όπλο οι εξετάσεις …και η πρόληψη.

Με σεβασμό προς όλες τις ασθένειες ….

Υγ: Σήμερα δέχτηκα την πρόταση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας να γράψω δυο λόγια για τη σχέση μου με τον καρκίνο. Εχθές ο γυναικολόγος μου με έστειλε να κάνω καρκινικούς δείκτες για μια κύστη …

Αυτή είναι η σχέση μου με τον καρκίνο …. Εξετάσεις …».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες