ΛΑΡΙΣΑ

Γιόρτασαν τους Τρεις Ιεράρχες στο Δήμο Τεμπών

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του δήμου Τεμπών, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, γιόρτασαν τους Προστάτες τους, Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία  με αντιπροσωπεία μαθητών/τριών. 
Στην Θεία Λειτουργία και στην Αρτοκλασία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά, στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι, από τον Ιερέα της Ενορίας Πατέρα Ιωάννη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Ντόντος και κ. Βασίλης Σίμος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου κ. Δημήτρης Τζιόλης και Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Μακρυχωρίου.
Με δήλωσή του ο Δήμαρχος αναφέρει:
 
“Αγαπητά μας παιδιά, 
σήμερα γιορτάζουμε τους Τρεις Ιεράρχες τους προστάτες των γραμμάτων, των τεχνών και της παιδείας.
Η Εκκλησία μας θα μας θυμίζει το φωτεινό τους παράδειγμα, την αγία ζωή τους, την πνευματική δράση τους και τη θεοφώτιστη διδασκαλία τους. Τον πλούτο σοφίας και αγιότητας. Ε­πί­σης, είναι μία ευ­και­ρία για να τι­μη­θεί η Ελλη­νορ­θό­δοξη Παι­δεία, να τι­μη­θούν οι εκπαιδευ­τι­κοί και οι μα­θη­τές.
Οι τρεις φωστήρες της οικουμένης προβάλλονται ως υποδείγματα πνευματικού αγώνα, αρετής και μαθήσεως, όχι μόνο στους νέους, αλλά ανεξαιρέτως σε όλους τους πιστούς χριστιανούς. Αποτελούν πνευματική πυξίδα που δείχνει τον σωστό προσανατολισμό της ζωής σε όλους εκείνους που ποθούν να ζήσουν ως όντως άνθρωποι, τη ζωή του πνεύματος.
Είθε οι Τρεις Ι­ε­ράρ­χες να α­πο­τε­λούν πρό­τυπα προς μί­μηση στις σπου­δές και τη ζωή σας και με τη βο­ή­θειά τους να έχετε καλή πρό­οδο.
Χρόνια Πολλά στους/στις εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες”.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες