ΛΑΡΙΣΑ

Διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείου των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική 2021

Πραγματοποιήθηκε στις 13.01.2022 η διαδικτυακή τελετή απονομής βραβείου των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική 2021, από το Ινστιτούτο Innovation in Politics, όπου ο Δήμος μας συμμετείχε ως φιναλίστ με το  «Πανεπιστήμιο των Πολιτών».

Η κάθε πόλη είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την δική της καινοτόμα καλή πρακτική, και να αναπτυχθεί ένας ανοιχτός διάλογος ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους 10 δήμους που συμμετείχαν.

Εκ μέρους της Λάρισας συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος  και παρουσίασε το πρόγραμμα “Πανεπιστήμιο των Πολιτών”, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Τα Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική αναγνωρίζουν τα πιο θαρραλέα και δημιουργικά πολιτικά έργα στην Ευρώπη. Στόχος του διαγωνισμού είναι να εντοπιστούν και να αναδειχθούν οι λαμπρές περιπτώσεις Ευρωπαίων πολιτικών και να παρουσιαστούν οι λύσεις που υλοποίησαν και σε άλλους, πέρα από σύνορα και κόμματα, ως πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για ανάλογη δράση. Τα τελευταία πέντε χρόνια, κριτικές επιτροπές πολιτών από 5.000 Ευρωπαίους επέλεξαν 42 νικητές ανάμεσα σε πάνω από 2.000 πολιτικά έργα. Εκκινητής των βραβείων είναι το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική, μια εταιρεία με στόχο την αποστολή να εντοπίζει, αναπτύσσει και εφαρμόζει την καινοτομία στην πολιτική με σκοπό την ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες