ΛΑΡΙΣΑ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ν. Λάρισας συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΚΥΛ

«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας Λάρισας και Της Ένωσης Ιατρών ΠΓΝΛ,  την Τετάρτη 26 Γεννάρη και ώρα 12.30 στην Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.   «Αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ν. Λάρισας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, θεωρώντας την υγεία του λαού  “κόστος” και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης, για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάσταση στις δομές Υγείας του Ν. Λάρισας παραμένουν σε άσχημη κατάσταση αφού οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων συνεχίζονται.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των συνταξιούχων – εργαζομένων και του λαού συνολικότερα. Έχουμε πληρώσει πολλά και δεν θα πληρώσουμε ξανά.

Καλούμε τους Συνταξιούχους της  πόλης μας στην αγωνιστική συγκέντρωση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στις 12:30  μ.μ  την Τετάρτη 26 Γεννάρη 2022 .

Απαιτούμε :

  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Να αναπτυχθούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν όλα τα Κέντρα Υγείας και να λειτουργούν όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο.
  • Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις “τρέχουσες” και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.
  • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικού υλικού κ.λπ. για όλους τους υγειονομικούς και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.
  • Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες