ΛΑΡΙΣΑ

Περσία οδικώς: Λάρισα – Ιράν, ένα όνειρο δρόμος – Το μαγευτικό ταξίδι του λαρισινού ζευγαριού (φωτο)

Πώς να πιστέψει κανείς εύκολα πως ένα ζευγάρι από τη Λάρισα ξεκίνησε για την Περσία οδικώς… Ακατόρθωτο; Σίγουρα ονειρεμένο! Η Ρούλα Σιλιντζή και ο Αδριανός Λέκκας όχι μόνο τα κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, λίγο πριν την έλευση του ιού, αλλά μας παρουσιάζουν ένα πραγματικό οδοιπορικό στο σημερινό Ιράν. Ένα ταξίδι σε δύο μέρη στην ίδια την ιστορία. Των Ελλήνων, των Περσών, των Ρωμαίων, των Μογγόλων, των Αράβων και πολλών άλλων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στα οροπέδια μιας αχανούς χώρας, γεμάτης μυστικά.

Και οι τρεις ανησυχίες μας, αποδείχθηκαν αβάσιμες και το ταξίδι μας αυτό ήταν το πιο εύκολο απ’ όσα είχαμε κάνει μέχρι σήμερα. Η Περσία είναι ένας δύσκολος προορισμός. Δύσκολος από την άποψη του τι να αντιμετωπίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr 

Περσία οδικώς: Λάρισα-Ιράν, ένα όνειρο δρόμος (Μέρος Β’)

Το ταξίδι στο Ιράν δεν θα μπορούσε παρά να έχει και συνέχεια. Στα πιο νότια της χώρας το Σιράζ, από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Περσίας, παλαιά πρωτεύουσα με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, με όμορφους κήπους και σύγχρονη πανεπιστημιούπολη. Μια ώρα μακρύτερα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Περσέπολης, ένας ακόμη λόγος να επισκεφτείς αυτή την αχανή και τόσο ενδιαφέρουσα χώρα. Η Ρούλα Σιλιντζή και ο Αδριανός Λέκκας ολοκληρώνουν το οδοιπορικό στην Περσία, μετά από 3 εβδομάδες γεμάτες εμπειρίες και εντυπώσεις.

Στη συνέχεια του ταξιδιού μας, με το γνωστό πλέον VIP λεωφορείο, πηγαίνουμε στο νοτιότερο σημείο του οδοιπορικού μας, στην περίφημη πόλη Shiraz, την πόλη των κήπων, των νερών και των ποιητών. Απέχει από την Yazd 450 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μέτρων. Φθάνοντας, καταλύουμε σε 4αστερο, πολυτελές ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης , με κόστος 17 ευρώ το βράδυ με πρωινό.

Τακτοποιούμαστε στο δωμάτιο και επισκεπτόμαστε το τζαμί Shah-Cheragh-Shrine, που κατά σύμπτωση γιορτάζει και είναι κυριολεκτικά δίπλα από το ξενοδοχείο μας.

Το τζαμί αυτό, εκτός των άλλων, έχει έναν υπέρλαμπρο βολβοειδή τρούλο, που είναι ο τρίτος ωραιότερος σε όλη την Περσία.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.

Πηγή: carnetdevoyage.gr Ρούλα Σιλιντζή – Αδριανός Λέκκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες