ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία στην Ελλάδα: Οι τραγωδίες στην άσφαλτο που συγκλόνισαν – Πλούσιοι γόνοι και διάσημοι που σκοτώθηκαν

Επαναλαμβανόμενη τραγωδία, χωρίς αρχή, μέση και τέλος με πρωταγωνιστές σχεδόν πάντα νέους ανθρώπους στο ίδιο μόνιμο και απαράλλαχτο σκηνικό, αυτό της ασφάλτου.

Το σενάριο, ίδιο και χωρίς εξαιρέσεις, παρά μόνο με προσθήκες στο πέρασμα των χρόνων! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, όχι σπάνια, χάνονται στον δρόμο ανθρώπινες ζωές, σαν θυσία που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον και γιατί. Και αυτά τα γιατί παραμένουν αμέτρητα και αναπάντητα, όμως κάπου, κάπως, όλοι γνωρίζουμε την αιτία…

Λίγο το νεαρό της ηλικίας, λίγο η μαγκιά, λίγο η αγάπη για την ταχύτητα, ή ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω μαζί με την έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς ή παιδείας (λίγη σημασία έχει πώς θα το ονομάσει κάποιος), άνθρωποι θυσιάζονται στον «βωμό» της ασφάλτου, και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!

Στην Ελλάδα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από θανάτους ανθρώπων, που κόπηκε το νήμα της ζωή τους με τον πλέον τραγικό τρόπο. Δυστυχήματα που χαράχτηκαν στις μνήμες, κυρίως γιατί τα θύματα ήταν άνθρωποι με έναν αντίκτυπο στην κοινωνία, είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω οικονομικής και κοινωνικής επιφάνειας.

Τελευταίο τραγικό επεισόδιο στο αιματοβαμμένο σίριαλ της ασφάλτου, το δυστύχημα το βράδυ της Πέμπτης, στη Βούλα. Εκεί όπου ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας, σκοτώθηκε ακαριαία, όταν το πολυτελές αυτοκίνητό του καρφώθηκε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Η συνοδηγός γλίτωσε σοβαρά τραυματισμένη.

Η Ferrari που μόλις είχε αποκτήσει, λεπτά πριν τη μοιραία βόλτα, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Πώς συνέβη και γιατί, τις απαντήσεις θα της δώσει ο χρόνος και οι έρευνες.

Οι σοκαριστικές εικόνες, ωστόσο ήταν οδυνηρή επανάληψη μιας πραγματικότητας, λες και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μαύρες μνήμες ξύπνησαν και όλοι χωρίς εξαιρέσεις επαναφέραμε εικόνες από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Τραγικές συμπτώσεις – τραγικές ομοιότητες

Mad Clip (20/09/2021)

Τον περασμένο Σεπτέμβριο  χάνει τη ζωή του σε τροχαίο στην παραλιακή ο τράπερ Mad Clip. Χρειάζεται επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του από τα συντρίμμια του πολυτελούς αυτοκινήτου.  Οι έρευνες έδειξαν ότι τα λάστιχα ήταν αυτά που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Παντελής Παντελίδης (Φεβρουάριος 2016)

Πάγωσε η Ελλάδα το ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Ένας τραγικός επίλογος σε μία λαμπρή καριέρα! Ένα τροχαίο που συνεχίζει να απασχολεί με πολλά ερωτήματα…

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, ενώ το εισαγγελικό πόρισμα ένα χρόνο μετά, έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Γιώργος Βακάκης – Ζαχαριάς μια τραγική κοινή μοίρα για τους δύο γόνους.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2017, καταγράφεται η πιο σοκαριστική σκηνή για τα ελληνικά δεδομένα, λες και βγήκε από σενάριο δράσης χολιγουντιανής παραγωγής. Στην εθνική οδό, όταν το αυτοκίνητο του 23χρονου Γιώργου Βακάκη, «διαδόχου» της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, μπήκε στον παράδρομο όπου βρίσκονται οι τουαλέτες του parking κι έπεσε με σφοδρότητα στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύζυγος και το παιδί του.Συνολικός απολογισμός 4 νεκροί.

Σε αυτό το δυστύχημα, πέρα από την τραγικότητά του, ενέσκυψε το ταξικό στοιχείο. Κι αυτό επειδή τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ενίσχυαν το σενάριο αυτό. Μαρτυρίες για κόντρες στην Εθνική Οδό και ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ την ώρα με πρωταγωνιστή έναν 23χρνο. Ο έλεγχος είχε χαθεί από πριν….

Και σαν αρχαία τραγωδία, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, με μια ειρωνεία που ξεπερνά τα όρια ακόμα και της τραγικής.

Ο 23χρονος γιος της οικογένειας Ζαχαριά, Αλέξανδος, γόνος της άλλης γνωστής οικογενείας ιδιοκτήτριας αλυσίδας εταιρίας παιχνιδιών, (23.07.2019) χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και το νήμα της ζωής του κόβεται αναπάντεχα και ξαφνικά βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Σε αυτή την περίπτωση, το αυτοκίνητο δεν είναι πολυτελείας, αλλά από τα πλέον γρήγορα της κατηγορίας του. Ένα λάθος όμως στην προσπέραση, σε έναν δρόμο του Αγίου Στεφάνου, ήταν αρκετό για να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω σε δέντρο με με ταχύτητα 170km/h και ελπίδες επιβίωσης μηδενικές.

Πάνος Ζάρλας

Τον Μάϊο 2019 ακόμη ένα αγαπητό πρόσωπο στο τηλεοπτικό κοινό χάνεται στην άσφαλτο. Ο νικητής του «Power of Love» άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των γενεθλίων του, στις 02:00 τα ξημερώματα στο ύψος του Ωνασείου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο Πάνος Ζάρλας, για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο της μηχανής του. Χωρίς να φορά κράνος έπεσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Η λίστα μεγάλη και μακάβρια: Τόμας Πρωτόπαπας, Γιώργος Λουκανίδης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Άννα Πολάτου είναι μόνο κάποιοι από τους δεκάδες νέους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα…

Στατιστικά θανατηφόρων τροχαίων 2020

Τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας για τα δυστυχήματα αποδεικνύουν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα χάνεται ένα χωριό..

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία ΜΟΝΟ το 2020, όπως μπορείτε να δείτε και στους παρακάτω πίνακες, έγιναν 531 τροχαία δυστυχήματα, και χάθηκαν 550 ανθρώπινες ζωές. Αριθμός που προκαλεί ίλιγγο και ανατριχίλα! 550 άνθρωποι χάθηκαν άδικα. Δεν επιτρέπεται σε μία χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων σε έναν μόνο χρόνο να φεύγουν αναίτια 550 άνθρωποι.

Αναλυτικά τα τροχαία στην Ελλάδα 2020

Σύνολο θανάτων και τραυματισμών σε τροχαία 2020

 «Ιαβέρης»:

Δεν είναι τα αυτοκίνητα που σκοτώνουν

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία με τον Τζώρτζη Μονογυιό και αν τα super car σκοτώνουν ο γνωστός «Ιαβέρης» δίνει σαφή απάντηση.

Επειδή έχω δεχτεί και πολλές ερωτήσεις για το αν τέτοια αυτοκίνητα, που αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες, μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο… Και βέβαια μπορούν. Δεν είναι τα αυτοκίνητα που σκοτώνουν. Είναι η μειωμένη παιδεία, η έλλειψη συνείδησης των οδηγών και των ανθρώπων που κυκλοφορούν και οδηγούν».Αυτό τόνισε, στην εκπομπή «Στούντιο 4», ο οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως «Ιαβέρης»

Η νοοτροπία των Ελλήνων οδηγών

Διευκρίνισε πως όταν μιλά για παιδεία δεν εννοεί το σχολείο, αλλά «τα βιωματικά παραδείγματα που καταγράφει το παιδί στο μυαλό του, το συνειδητό του, αντιγράφοντας τον μπαμπά του, την μαμά του, τον παππού του, τη γιαγιά του, τον δάσκαλό του, τον αστυνομικό του, τον ιερέα του, τον δήμαρχό του».

«Όταν λοιπόν ένα παιδί μεγαλώνει, βλέπει μέσα απ’ το αυτοκίνητο, στην αγκαλιά της γιαγιάς τον μπαμπά να επιταχύνει στο κόκκινο φανάρι… Αυτό είναι εντολή που δίνεις στον εαυτό σου να εμπλακείς σε μια τραγική κατάσταση που θα σου αφαιρέσει και στην οικογένειά σου, την ευτυχία να συναντηθείς το απόγευμα και να σε κάνουν αγκαλιές τα παιδιά σου» σημείωσε ο κορυφαίος οδηγός αγώνων.

Σε μισό μήνα χάθηκαν 20 νέα παιδιά

Ο κ. Μαρκουίζος υπενθύμισε ότι «το περασμένο δεκαπενθήμερο, σκοτώθηκαν τρία 20αχρονα στην Πιερία άλλα 3-4 στην Κρήτη, ένα στην Καβάλα, ο μισός μήνας δηλαδή έκλεισε με καμιά 20αριά 15χρονα, 17χρονα, 20χρονα, 25χρονα. Που δεν είναι ότι σκοτώθηκαν μόνο αυτά τα παιδιά, αλλά και τα παιδιά που δεν θα γεννήσουν αυτά τα παιδιά» τόνισε αποκαλώντας αυτό που συμβαίνει στους δρόμους «γενοκτονία». Εξέφρασε δε την επιθυμία, το ζήτημα των θανάτων από τροχαία να τύχαινε μεγαλύτερης προσοχής τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την Πολιτεία.

«Υπερβολική ανοησία»

«Το 85% των θανατηφόρων συντελούνται με ταχύτητες μικρότερες των 40 χλμ./ώρα. Και θέλω να ρωτήσω: Χρειάζομαι μια Ferrari για να πιάσω 40;» αναρωτήθηκε ο «Ιαβέρης» λέγοντας πως η υπερβολική ταχύτητα βρίσκεται στο μυαλό και λέγεται «υπερβολική ανοησία».

Πηγή: pagenews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις