ΕΛΛΑΔΑ

Πανδημία Ελλάδα: Προς σταθεροποίηση ο αριθμός των κρουσμάτων

Προς σταθεροποίηση οδεύει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ τα κρούσματα ανέρχονται στα 19.772 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πανδημία Ελλάδα: Παραμένει υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 679 (60.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (83.21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 114 (16.79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.884 ασθενείς.

Πανδημία Ελλάδα: Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική

Σταθερά υψηλός διατηρείται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική. Από τα 19.772 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, οι 7.295 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 1.939 νέες μολύνσεις.
Πανδημία Ελλάδα: Οδεύουμε προς σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων
Αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, υπάρχει σταθεροποιητική τάση, σαν να έχουμε φθάσει στο μέγιστο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα λύματα. «Βαίνουμε προς μια σταθεροποίηση ή και μείωση. Υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία, από ασθενείς οι οποίοι όμως είχαν νοσήσει νωρίτερα, ενώ η Δέλτα υπάρχει ακόμα. Σταδιακά, πάντως με την επικράτηση της Όμικρον, μειώνονται οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι», ανέφερε.

«Το πιο πιθανό σενάριο επιστημονικά είναι η Όμικρον να είναι πάνω από τη Δέλτα και με την ανοσοποίηση όλων να μην έχουμε βαθιά νόσηση και παράλληλα να έχουμε μείωση των θανάτων» πρόσθεσε και τόνισε ότι από την Άνοιξη τα πράγματα, λόγω και του καιρού, θα είναι καλύτερα.

Πηγή: pagenews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις