Life & Style

Αποτρίχωση με κερί: Τα υπέρ και τα κατά

 

Κάποιες από εμάς έχουν προχωρήσει στην αποτρίχωση με laser και έχουν απαλλαγεί οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, όμως κάποιες άλλες προτιμούν ακόμη την πιο παραδοσιακή αποτρίχωση με κερί για την οποία και θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο:

Aρχικά πρέπει να την τοποθετήσουμε κάπου ενδιάμεσα στις μεθόδους αποτρίχωσης: Δεν είναι τόσο ριζοσπαστική όσο το laser αλλά ούτε τόσο επιθετική και προσωρινή όσο το ξυράφι. Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι ότι αφήνει το δέρμα μαλακό, είναι εύκολη και γρήγορη, έχει ικανοποιητική διάρκεια και είναι οικονομικά προσιτή. Όσο για τον πόνο; Ναι υφίσταται. Άλλωστε εκτός από το ξυράφι όλες οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης – κερί, χαλάουα, βελόνα, κλωστή, laser- που αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα πονάνε.

Το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο τις ημέρες πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου μας επομένως αν δεν θέλετε να πονέσετε ακόμη περισσότερο τότε προγραμματίστε το ραντεβού σας με την αισθητικό κάποια άλλη μακρινή ημερομηνία. Επίσης τα πολλά ποτά και οι πολλοί καφέδες μπορεί να ερεθίσουν τους πόρους σας με αποτέλεσμα και πάλι να πονέσετε περισσότερο, επομένως όταν είναι η μέρα να πάτε για αποτρίχωση μείνετε καθαρές από αυτά για να μειώσετε τον πόνο.

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να ερεθίσει την περιοχή που θα αποτριχώσετε είναι η λήψη ορισμένων φαρμάκων που ερεθίζουν το δέρμα το οποίο έρχεται σε επαφή με το κερί όπως πχ το Accutane. Αν χρησιμοποιείτε κρέμες κατά της ακμής για τοπική χρήση που περιέχουν ρετινοειδή σταματήστε τες 7 ημέρες πριν να αποτριχώσετε το πρόσωπό σας με κερί.

Μια με δυο ημέρες πριν πάτε για αποτρίχωση με κερί κάντε απολέπιση στην περιοχή για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να απελευθερωθούν τρίχες που τυχόν έχουν γυρίσει προς τα μέσα. Οι τρίχες πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον μισό εκατοστό για να τις πιάσει το κερί και η ειδική ταινία, αν πάτε με μικρότερες το πιο πιθανόν είναι να μην φύγουν. Ένα μεγάλο συν της αποτρίχωσης με κερί είναι ότι επειδή αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα τις αποδυναμώνει και σιγά σιγά αραιώνουν και γίνονται πιο αδύναμες.

Η κοκκινίλα μετά την αποτρίχωση είναι αναπόφευκτη αλλά ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά μέχρι και δυο ημέρες. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε όταν κάνετε αποτρίχωση με κερί είναι να εκτεθείτε στον ήλιο, να κάνετε μπάνιο σε πισίνα, και να ιδρώσετε πολύ. Χρησιμοποιήστε την ενυδατική σας κρέμα περισσότερες από μια φορές την ημέρα το πρώτο 24ωρο της αποτρίχωσης και επίσης προσθέστε και ένα προϊόν που να περιέχει κάποιο καταπραϋντικό έλαιο.

Σημαντική σημείωση: Αν έχετε κάνει αποτρίχωση με laser και για οποιονδήποτε λόγο τη διακόψατε, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τρίχες μέχρι να επανέλθετε σε αυτό είναι το κερί.


Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις