ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας από τα Φάρσαλα: Να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα

«Η άμεση ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας είναι μονόδρομος, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία «Διομήδης» απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης είναι εδώ.

Η παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου σήμερα στα Φάρσαλα, με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αλλά και η γενναία έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους Αγιάς και Φαρσάλων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα, καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους πληττόμενους πολίτες.

Με το ίδιο αυξημένο ενδιαφέρον, με άμεσες, αποτελεσματικές παρεμβάσεις και συντονισμό των αρμόδιων φορέων, πορευόμαστε και στη συνέχεια».

Αυτά δήλωσε, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων, όπου περιόδευσε, μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο πολιτικό “είναι επιτακτική ανάγκη το αίτημα των κατοίκων της Βαμβακούς και της Υπέρειας, για άμεση ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών δικτύων της περιοχής, να υλοποιηθεί άμεσα”.

Η Πολιτεία στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να μην επαναληφθούν τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με την ευκαιρία χαιρετίζω τη δέσμευση του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου για γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς μας.

Τέλος, αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση, με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) του φράγματος της Σκοπιάς, το οποίο εκτός από αρδευτικό και περιβαλλοντικό, εξασφαλίζει και την αντιπλημμυρική προστασία των όμορων περιοχών”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες