ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δήμος: Το αντιπλημμυρικό σύστημα της Λάρισας λειτούργησε – Επιχείριση σε ποιμνιοστάσιο – Μικροπροβλήματα σε Ιπποκράτη και Ν. Σμύρνη (φωτο)

Μετά το πέρασμα τα προηγούμενα 24ώρα της κακοκαιρίας «Διομήδης» από την περιοχή της Θεσσαλίας, τις έντονες βροχοπτώσεις  και τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν,  όπως ήταν φυσικό όλο αυτός ο υδάτινος όγκος έχει πλέον διοχετευθεί στον Πηνειό.

Παρά τον τεράστιο όγκο των νερών, το σύστημα των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη της Λάρισας έχει ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό. Οι υπερχειλίσεις που σημειώνονται στην εσωτερική και την εξωτερική κοίτη σημειώνονται στις χαρακτηρισμένες πλημμυρικές ζώνες και θεωρούνται απολύτως φυσιολογικές σε σχέση και με την ένταση των καιρικών φαινομένων που καταγράφηκαν στην Θεσσαλία τα προηγούμενα 24ωρα.

Η ΔΕΥΑΛ παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο είναι σε αποκλιμάκωση. Επίσης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων επενέβη από το πρωί σε ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται εντός της πλημμυρικής ζώνης στην περιοχή του LIDL (πίσω από τον κυκλικό κόμβο της περιφερειακής Τρικάλων).

Μικροπροβλήματα επίσης, σημειώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στη συνοικία Ιπποκράτης, καθώς και σε σημείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης κοντά στην περιοχή του Βιολογικού. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη.

Είναι φανερό ότι το σύστημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, έχει ανταποκριθεί. Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο κλιματικής κρίσης χρειάζεται επικαιροποίηση των δεδομένων , προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται συμπληρωματικές ενέργειες και έργα, ώστε η πόλη της Λάρισας να συνεχίσει να απολαμβάνει την υψηλού επιπέδου αντιπλημμυρική προστασία.

Τέλος, νωρίς το πρωί  με έγγραφό του το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας καλεί τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λαρισαίων που βρίσκονται κοντά στον ποτάμι να ενημερώσουν κτηνοτρόφους των περιοχών για την πιθανότητα προβλημάτων που θα προκύψουν από την αύξηση της στάθμης των νερών του Πηνειού και την πιθανότητα υπερχείλισης σε διάφορα σημεία της κοίτης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες