ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γουργουλιάνης: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να μπουν στην εντατική

“Η διαφορά της μόλυνσης από τη τη βαρειά νόσο” τιτλοφορείται νέα ανάρτηση του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, ο οποίος σημειώνει επίσης πως οι ανεμβολίαστοι έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν σε θάλαμο νοσοκομείου και 11 να μπουν στην εντατική σε σχέση με τους εμβολιασμένους!

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γουργουλιάνη: “Σε προληπτικό έλεγχο βρίσκονται θετικοί στον κορονοιό, αρκετοί επώνυμοι ή άλλοι που με την επίδειξη του θετικού τεστ αναζητούν την επωνυμία. Καθημερινά το ίδιο συμβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες ή μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες. Κάποιοι επιλέγουν όμως να το ανακοινώσουν με την υποσημείωση ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα είναι αρνητικά.

Αμέσως μετά φίλοι ή αντίπαλοι, εύχονται περαστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το στόχο της ανταλλαγής λόγων συμπάθειας να επιτυγχάνεται. Και εάν η προσωπική ζωή, κάποιων επωνύμων , μπορεί και να γνωστοποιείται, η αναφορά σε άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος ότι “ευτυχώς” δεν μολύνθηκαν, συμβάλει στην διάδοση του πανικού.

Στην εικόνα, από πρόσφατα δεδομένα του Οντάριο που ακολουθεί, φαίνεται ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, μολύνονται σχεδόν το ίδιο. Η πραγματική είδηση είναι ότι οι εμβολιασμένοι έχουν 5 και 11 φορές αντίστοιχα μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευθούν σε απλό θάλαμο νοσηλείας ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.”

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες