ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτύρονται οι Τυρναβίτες αμβυκούχοι για τη μετανομασία του τσίπουρου σε… απόσταγμα φρούτων

Την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να μετονομάσει το παραδοσιακό τσίπουρο που παράγουν οι αμβυκούχοι, σε απόσταγμα φρούτων εξέφρασαν χθες οι αμβυκούχοι του δήμου Τυρνάβου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου τους για να συζητήσουν αυτό το φλέγον θέμα που αν υιοθετηθεί με τις ψήφους των βουλευτών τότε θα αποτελέσει ταφόπλακα για την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής.

Οπως τονίστηκε είναι αδιανόητο ένα προϊόν που παράγεται παραδοσιακά και κυκλοφορεί με την ονομασία τσίπουρο εδώ και αιώνες στο βωμό των συμφερόντων κάποιων βιομηχανιών να αλλάζει όνομα αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για τους αποσταγματοποιούς.

Γι’ αυτό και στη χθεσινή συνέλευση αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεζυρόπουλο, στον οποίο θα κατατεθεί υπόμνημα με τις θέσεις των αμβυκούχων και θα ζητηθεί να αλλάξει η κυβερνητική απόφαση πριν γίνει νόμος από τη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η απόφασή τους για συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων ώστε το αίτημα για τη διατήρηση της ονομασίας τσίπουρο για το παραγόμενο από τους αμβυκούχους απόσταγμα να υιοθετηθεί από όλους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις