ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα όριά τους από την πανδημία οι Λαρισαίοι μουσικοί – Έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια (φωτό – βίντεο)

Να στηρίξει άμεσα τον καλλιτεχνικό κλάδο που πλήττεται για μία ακόμη φορά από την πανδημία, ζήτησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Οι μουσικοί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλη Πινακά στον οποίο και επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων ζητούν τα εξής:

  • Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
  • Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
  • Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.
  • Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση Pδεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης.
  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.
  • Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης ή που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19″.

Δείτε βίντεο από την επίδοση του υπομνήματος:

Δείτε τι είπε ο γραμματέας του παραρτήματος Λάρισας Αχιλλέας Σίμος:

Δείτε τι είπε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις