ΛΑΡΙΣΑ

Τελέστηκε με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων στους Γόννους

Τα Άγια Θεοφάνεια αποτελούν  μια από τις μεγαλύτερες  γιορτές της Χριστιανοσύνης με βαθιές ρίζες, τόσο στις καρδιές των πιστών όσο και στην λαϊκή παράδοση.

Σε όλα τα χωριά του Δήμου Τεμπών τα Άγια Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με την απαιτούμενη ευλάβεια και σεβασμό, στην τήρηση των θρησκευτικών εθίμων και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Το πρωί, λοιπόν, της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Γόννων ακούστηκαν χαρμόσυνα για το κάλεσμα των πιστών στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού που τελέστηκαν από του Ιερείς των ενοριών του χωριού, πατέρες Ιωάννη και Χρήστο.

Στη συνέχεια το εκκλησίασμα σε πομπή, ακολουθώντας τα Ιερά Σύμβολα και τους Ιερείς κατευθύνθηκαν, στην γέφυρα του μεγάλου ρέματος, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του ρέματος. Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο Τίμιος Σταυρός καταδύθηκε δύο φορές και την τρίτη φορά δύο τολμηροί νεαροί συμπολίτες, αψηφώντας τη χαμηλή θερμοκρασία και το κρύο νερό, έπεσαν για ν΄ ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Η προσπάθεια και η τύχη ευνόησε τον Παναγιώτη Καναβούρα.

Στις θρησκευτικές  εκδηλώσεις συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Σίμος και κ. Γιώργος Ντόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, κ. Νίκος Μητσογιάννης και κ. Ιωάννης Κοντογιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γόνων κ. Γιώργος Μπανιώρας, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού  ΒΙΠΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Κουλούλας και ο  Ανθυποπυραγός της 8ης ΕΜΑΚ κ. Σωκράτης Κατσιούλας. Μετά το πέρας της Λειτουργίας  πολιτικές και στρατιωτικές αρχές ευχήθηκαν στους εορτάζοντες και αντάλλαξαν ευχές με τους πολίτες.

«Τα Θεοφάνεια είναι η πρώτη Δεσποτική  γιορτή μετά αυτής της Πρωτοχρονιάς. Είναι η γιορτή της φανέρωσης της Αγίας Τριάδας. Είναι η γιορτή της βάπτισης του Ιησού Χριστού, της αναγέννησης και της αναδημιουργίας. Εύχομαι από καρδιάς καλή φώτιση, σύμπνοια, αγάπη, ειρήνη και ευημερία.

Χρόνια πολλά, Χρόνια Καλά και Ευλογημένα στις εορτάζουσες  και τους εορτάζοντας και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ με υγεία», αναφέρει ο Δήμαρχος  κ. Μανώλης σε δήλωσή του για την Εορτή των Θεοφανείων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες