ΛΑΡΙΣΑ

Υψηλό το ποσοστό θετικότητας στη Λάρισα

Ηπαρατηρούμενη έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα, πίσω από την οποία βρίσκεται η μεταδοτικότερη της Delta μετάλλαξη Όμικρον, κατά τους ειδικούς, καταγράφεται απόψε και στον εβδομαδιαίο δείκτη της θετικότητας, τον οποίο δημοσιοποίησε στην επιδημιολογική έκθεσή του ο ΕΟΔΥ. Στην πόλη της Λάρισας υψηλό είνια το ποσοστό θετικότητας που φτάνει το 5,33%.

Ειδικότερα, με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εβδομάδα αναφοράς 27 Δεκεμβρίου 2021 – 02 Ιανουαρίου 2022, «το ποσοστό θετικότητας ήταν 7.53% σε σύνολο 2.650.521 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 4.64% σε σύνολο 576.348 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων». «Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.77%», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται πως το «όριο συναγερμού», σύμφωνα με πολλούς επιδημιολόγους, είναι το 3%, αλλά και ότι η διάδοση του ιού στην κοινότητα είναι σημαντική ακόμη και όταν ο λόγος των κρουσμάτων επί των τεστ βρίσκεται στο 1%.

Κατά την ίδια έκθεση ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή είναι η Αττική, όπου, σε ό,τι αφορά τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, περισσότερα από 9 στα 100 τεστ ήταν θετικά κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα (θετικότητα 9,48%).

Η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα περιλαμβάνει τους εξής δήμους: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Δάφνης-Υμηττού, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Ηλιουπόλεως, Δήμος Καισαριανής, Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η θετικότητα και στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (7,52%). Σε όλες, ουσιαστικά, τις Π.Ε. της Αττικής η θετικότητα ξεπέρασε το 5,77% που αφορά στον πανελλαδικό, εβδομαδιαίο δείκτη, πλην της Π.Ε. του Νοτίου Τομέα Αθηνών (4,95%).

Αναλυτικά η θετικότητα σε όλη την Ελλάδα κατά την παραπάνω εβδομάδα αναφοράς:

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες