ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη :«Η Πίστη μας,  μεγάλο στήριγμα στους  δύσκολους καιρούς μας»

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου προς τιμήν του Πολιούχου του Τυρνάβου, Αγίου Γεδεών, στο φερώνυμο Ιερό Ναό,  παραβρέθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας, η κα Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε:

«Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Οσιομάρτυρα Γεδεών τον Αγιορείτη και παράλληλα ο Τύρναβος τιμά, τον επίσημο προστάτη του. Με κατάνυξη και δέος ,δεδομένων των αυστηρών και επιβεβλημένων μέτρων κατά της πανδημίας, τιμήσαμε τη μνήμη του Αγίου που μαρτύρησε για την πίστη του στο Θεό και εναντιώθηκε στις επιθυμίες και τα προστάγματα των αλλόθρησκων Μουσουλμάνων.

Στο πρόσωπο του νεομάρτυρα Αγίου Γεδεών, τιμούμε όλους τους γενναίους νεομάρτυρες του Χριστού που ανέδειξε η Εκκλησία μας και το Άγιο Όρος. Η χρηστότητα του χαρακτήρα του Οσιομάρτυρα Γεδεών, η προσήλωση στο Χριστιανικό Λόγο και το έργο του Θεού και η μετέπειτα μαρτυρική του στάση που επισφραγίστηκε με τη θυσία του θανάτου του ,  χαλυβδώνει το πνεύμα των Χριστιανών και αποτελεί ιερό κειμήλιο και παρακαταθήκη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις