ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης στην ανακοίνωση των μέτρων που ισχύουν από σήμερα και υποστηρίζουν ότι “βάζουν λουκέτο” στις επιχειρήσεις τους. Το γεγονός έχει φέρει σε απόγνωση όχι μόνο τους ιδιοκτήτες αλλά και τους εργαζόμενους.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλίας και μέλος της διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρηματιών – Κέντρων Διασκέδασης και Μουσικοθεάτρων, Δημήτρης Ντελής, ζήτησε “να μην ισχύσουν τα μέτρα τουλάχιστον το διήμερο 31/12/21, 01/01/22”.
“Είμαστε ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τη στιγμή που έχουμε κάνει τεράστιες επενδύσεις. Μιλάμε για εκατομμύρια επενδύσεων τα οποία πάνε χαμένα. Από το καλοκαίρι του 2021 είναι ζήτημα αν δουλέψαμε πάνω από 20 βράδια, κάποιοι δεν έχουν δουλέψει καθόλου. Από τη στιγμή που ανοίξαμε τηρήσαμε αυστηρά τα μέτρα, δουλέψαμε μόνο με εμβολιασμένους, αλλά κι αυτοί ήταν φοβισμένοι με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί. Μας λένε να είμαστε ανοιχτοί έως στις 12 τα μεσάνυχτα. Εμείς ανοίγουμε στις 11 το βράδυ. Αυτό το θεωρώ κοροϊδία. Είναι καλύτερα να μας πούνε να κλείσουμε, παρά να λέμε ότι είμαστε ανοιχτοί, αφού στην ουσία δεν είμαστε και μάλιστα στην πιο εμπορική βραδιά του χρόνου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ντελής, έχουν υποβληθεί σε υπέρογκες δαπάνες προμηθειών και έχουν ήδη εισπράξει προκαταβολές από τους πελάτες τους. Οποιαδήποτε ανατροπή την ύστατη ώρα θα ήταν καταστροφική για πάνω από 90 επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν πάνω 8.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Ντελή, αυτό που ζητούν οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης είναι να υπάρχουν ανάλογες δράσεις στήριξης, συγκεκριμένα “οικονομική στήριξη, επιδότηση ενοικίου και αναστολή προσωπικού”.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες