ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γουργουλιάνης: «Μόνο κακό κάνει η ανακοίνωση κρουσμάτων»

Στην εκπομπή της Κυπριακής τηλεόρασης “Πρωτοσέλιδο “φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Ο καθηγητής έδωσε τις θετικές προσεγγίσεις έναντι στα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφει η επιδημιολογική εικόνα τα τελευταία 24ωρα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Διατύπωσε την άποψη πως δεν είναι σωστό να ανακοινώνονται οι ημερήσιες λοιμώξεις αφού σπέρνουν πανικό και δεν δίνουν τη σωστή διάσταση του προβλήματος ενώ είπε ότι με βάση το «μοντέλο» της Ν.Αφρικής αρχές Γενάρη το κύμα που πλήττει τώρα την Κύπρο θα αρχίσει να υποχωρεί.

«Στην Κύπρο άρχισε μια αύξηση κοντά στις 7 Δεκεμβρίου. Μια εκθετική αύξηση όπως έγινε στη Βρετανία. Αν προσομοιώσει κανένας τα δεδομένα αυτά με τη Νότια Αφρική που εκεί είναι μοντέλο γι’ αυτό το πανδημικό κύμα θα δει κανείς ότι η κορυφή είναι περίπου στις 3 βδομάδες από την ώρα που αρχίζει η αύξηση.

Δηλαδή αρχές Ιανουαρίου ή και νωρίτερα θα είναι η κορυφή του πανδημικού κύματος αυτού στην Κύπρο», είπε ο καθηγητής.

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό το κύμα θα εξαντληθεί γρήγορα. Στη Νότιο Αφρική εξαντλήθηκε μέσα σε 1 μήνα και κάτι. Αν είμαστε στην κορυφή τώρα στην Κύπρο, τότε αυτό το κύμα θα εξαντληθεί πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο. Ήδη στη Νότιο Αφρική ήραν όλα τα μέτρα και άφησαν μόνο αυτά που αφορούν τους συμπτωματικούς. Θα πάμε μερικές βδομάδες με αυτή την αύξηση», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις