ΛΑΡΙΣΑ

ΣΙΚΑΕΛ: “Πάλι η εστίαση θα πληρώσει την αναχαίτιση της πανδημίας”

Έντονα αντιδρούν οι επιχειρηματίες στην εστίαση και τη διασκεδαση στη Λάρισα σε ότι αφορά τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Βασίλης Λιάπης, γραμματέας του ΣΙΚΑΕΛ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Λάρισας) χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και σε λανθασμένη κατεύθυνση, λέγοντας πως για άλλη μια φορά ο κλάδος της εστίασης θα πληρώσει πρώτος την προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Άλλοι επιχειρηματίες παραλλήλισαν την εφαρμογή των νέων μέτρων (λειτουργία ως τα μεσάνυχτα, μόνο καθήμενοι) ουσιαστικά με κλείσιμο των μαγαζιών τους.

Διάχυτη είναι η αίσθηση μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου ότι είναι θέμα χρόνου να κλείσει, με απόφαση της κυβέρνησης, εντελώς η εστίαση τις επόμενες μέρες, παρότι αυτό που έχει ειπωθεί επίσημα ως τώρα είναι οτι η επιβολή του νέου ωραρίου (ως τα μεσάνυχτα) ενδεχομένως να ισχύσει νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο κόσμος που απολάμβανε τον καφέ του, νωρίτερα, στα μαγαζιά της Λάρισας, εμφανίστηκε προβληματισμένος και μουδιασμένος, καθώς από τη μία οι μολύνσεις καλπάζουν και από την άλλη υπάρχει ψυχική κούραση και ανάγκη για διασκέδαση.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις